woensdag 19 augustus 2015

Leuk voordelig dagje uit!

Vorig najaar kreeg ik een leuke tip van een moeder op het schoolplein: Irrland, een park in Kevelaer Duitsland ca. 45 minuten vanaf hier. Ze was dol enthousiast en zo kwamen we op het idee om een paar weken geleden ook eens naar dit park te gaan. En ook wij zijn nu enthousiast, zo enthousiast dat we ook al een 2e keer zijn geweest.

Irrland is geen pretpark met attracties waar je uren in de rij moet staan. Maar meer een soort grote speeltuin met kinderboerderij, zwembad en volop bbq-plaatsen. De eerste keer dat we er waren hebben we denk ik maar 1/3 van het park gezien. Bij elke speelplek bleef zoontje wel een half uur hangen, totdat wij aangaven dat het toch ook echt leuk was om verder te kijken. We zijn er nu 2x geweest maar hebben nog lang niet alles gezien.

In Irrland zijn er veel materialen hergebruikt. zo staan er oude vliegtuigen waar de kinderen in kunnen klimmen, in de cockpit kunnen of er weer uit glijden. Ook staan er oude silo's waar een zandbak van is gemaakt en waar tuinslangen in hangen om lekker mee te kliederen. Van hooibalen is een klimtoren/doolhof gemaakt en er zijn ook meerdere overdekte gedeeltes om te spelen.

De prijs is ook een aangename verrassing. slechts € 5,50 p.p. en parkeren is dan ook nog gratis. Je kan zelf je (bbq)eten meenemen en voor € 3,-- huur je een bolderkar om alles achter je aan te slepen. Je kan daar ook eten en drinken kopen voor een redelijke prijs. Er staan wel 500 picknicktafels met bbq. In het park zijn geen betaalde attracties. Wel attracties die werken met een winkelwagensysteem, waarvoor je een euro nodig hebt, maar die krijg je dus weer terug. Een aanrader dus voor wie eens in de buurt is....

5 opmerkingen:

 1. Dat klinkt als een echte aanrader! Bedankt voor het delen van je tip. Het valt soms niet mee om een betaalbaar uitstapje te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn er ook al eens geweest. Is ook niet zo ver van ons vandaan. Inderdaad een erg leuk park voor weinig geld. Waarom zou dat in Nederland niet kunnen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zijn deze zomer ook geweest en gaan zeker nog eens terug! Mocht je ook willen gaan neem altijd een paar droge kleren mee dan hoef je niet bang te zijn als je een keer nat wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er inderdaad super uit. Heerlijk om op die manier de dag door te brengen.
  Mooie foto's heb je genomen. Die met het vliegtuig spreekt echt de verbeelding aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hoor hier ook al "het hele schoolplein" er over. Dat heeft me nu juist tot nu toe tegen gehouden, haha! In de vakantie wil ik geen mensen van school tegenkomen ;) En ik had het idee dat het voornamelijk een zwemding was. Wat dus helemaal niet waar bleek te zijn volgens een vriendin. En nu kom jij met deze heerlijke foto's aan... we zullen dus echt maar een keer gaan!! Dank!!

  BeantwoordenVerwijderen