zaterdag 28 maart 2015

Van lang naar kort

Ik heb lang haar bij jongens altijd mooi gevonden. En lang bruin krullend haar helemaal. Dat zoontje krullen heeft vond ik dan ook geweldig. Ik liet zijn haar lang groeien en zelf vond ik het erg leuk staan. Dat hij regelmatig meisje werd genoemd, vond ik niet zo erg. Meestal zat het wel een beetje rommelig/pluizig, maar wat maakt het uit. Hij is nog kind en van mij hoeft je haar dan niet helemaal perfect te zitten.

Eigenlijk wilden we zijn pony bij zijn lange haar laten groeien, maar we merkten dat hij soms toch wel last had van haar voor zijn ogen. Bij een jongen doe je natuurlijk geen clipjes in en zo'n bandje vind ik ook maar niks. Ik ben geen fan van gel. 's ochtends kamde ik het haar netjes naar de zijkanten, maar na een half uurtje hing het weer voor zijn ogen. Manlief had al meerdere malen geopperd om zijn haar toch eens te knippen en toen ook de fysio nog begon over dat hij misschien zo vaak valt door het haar voor zijn ogen, was ik er wel een beetje klaar mee.

Dus vandaag zette een vriendin de schaar er in, dat was wel even slikken. Met mijn eigen haar laten knippen, heb ik absoluut geen problemen en heb het al regelmatig van lang naar kort laten knippen, waarbij ik de kapper dan regelmatig hoorde zeggen "weet je het zeker, oh wat zonde". Bij zoontje heb ik er toch wat meer moeite mee. Maar het groeit wel weer gelukkig!

Wat ik van het resultaat vind, weet ik nog niet zo goed. Hij heeft echt een heel ander koppie gekregen en ik moet er echt even aan wennen. Normaal herkende ik hem in een groepje kinderen altijd makkelijk aan zijn haren....

Wat vinden jullie?

Voor
Na

21 opmerkingen:

 1. Kleine jongens worden groot. Het past bij zijn leeftijd.
  Maar ik zie wel hoe mooi zijn lange haar was, dus kan me je moeite voorstellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig nog steeds een mooie krullebol! Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan me goed voorstellen dat het moeilijk was... Maar eerlijk?! Ik vind het kort wel leuker staan :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het enig, staat hem geweldig. Houden zo!!

  groet Mar

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tik ben ook dol op jongens met lange haren. En op krullen. Je zoon heeft ongeveer hetzelfde haar als mijn dochter en ik ben dól op haar wat pluizige rommelige krullen....

  Ik had het niet gedaan dus. Maar het blijft een lekker ding, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hihi, ik vind het ook wel een beetje zonde hoor..... Dat korte staat 'm ook zeker goed, maar die lange krullen.......om bij weg te smelten. Maar kan ook helemaal in je argument komen hoor, hij moet er ook geen last van hebben. Ik praat je nu toch geen schuldgevoel aan he ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je zoontje staat zowel met lang als met kort haar heel knap. Omwille van het onderhoudsgemak, zou ik voor zo'n klein kind zeker geen lang haar aanhouden want een kort kapsel is veel makkelijker te onderhouden als ze in de zomer in de zandbak spelen of als ze zich bezig houden met modder maken in de tuin. Kort kapsel vind ik ook makkelijker als ze met school gaan zwemmen : vaak krijgen ze heel weinig tijd om zich om te kleden en als het haar lang is, keren ze gegarandeerd met een kop nat haar terug naar school omdat het onvoldoende afgedroogd werd. liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hij blijft schattig om te zien met zijn mooie krullen, maar toch he... zijn lange haartjes <3
  Wel lekker als het niet voor zijn gezichtje hangt enzo. En wat leuk, ik zie Cranky. Is ook Thomas fan?
  (maar dat komt omdat ik jongetjes met lang haar zo leuk vind... onze zl had ook van die krullen, maar die zijn verdwenen. zijn haar is op kinlengte)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is Cranky! Hij is helemaal fan van treinen en hijskranen....

   Verwijderen
 9. de krullen vind ik ook prachtig. Maar, wat een stoer ventje ineens.
  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als hij er last van had is het prima toch. En misschien als hij wat groter is weer langer laten groeien? (zegt een moeder van een zoon van 13 met lang krullend haar)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jep ik kies ook voor lang ik hou van dat stoere nonchalante! Maar hoe hij het ook heeft het blijft een prachtig mannetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh, ik herken je verhaal zo!!! Heb precies hetzelfde gehad met nummer 1 en nummer 4! Verschrikkelijk vond ik het. En ja, het stond goed..net zoals het bij T goed staat. Maar toch..iedere keer als je hem aankijkt, moet je wennen. Duurt wel even, vrees ik. De komende jaren veranderen zijn haren ook, worden dikker en stugger. Bij oudste ben ik er helemaal aan gewend en kan ik niet wachten tot het volgende kappersbezoek ( :D ) Bij jongste moet ik er nog wat aan wennen. Het was echt heel kort en begint nu weer wat te groeien, maar het wordt niet meer hetzelfde als voorheen. Kan ook niet want de krullen zijn eruit! Maar ook hier was vallen een probleem. En een rare houding, ook niet goed! Dus wel goed dat het gedaan is!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh jee, het wennen duurt dus nog wel even.....grappig dat je het verhaal herkenbaar is voor je.

   Verwijderen
 13. Ohh dat krullenkoppie zo prachtig!
  Ik snap je best wel hoor.
  Als staat zijn nieuwe coupe hem ook erg goed hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wel een beetje zonde idd, hij heeft zo'n mooie slag in z'n haren. Gelukkig groeit het snel! Ik zou voor een tussenweg gaan tussen foto 1 en foto 4. Dan heeft ie er geen last van en vallen die mooie krullen ook weer meer op.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het is een heel ander kind geworden. Wel jongensachtiger inderdaad. Het staat hem mooi.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh, wat een schatje. Ik vind zijn korte korte haartjes eigenlijk wel mooier.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mijn oudste jongen heeft hetzelfde haartype. Het voordeel van krullen vind ik dat het zowel kort als lang altijd leuk staat.

  BeantwoordenVerwijderen