dinsdag 24 maart 2015

Voorraad opmaken en opruimen

Omdat de verbouwing bijna begint, zijn we een aantal weken terug maar begonnen om de voorraad een zo veel mogelijk op te maken. Dat scheelt weer inpakken straks en het drukt de boodschappenkosten ook iets wat natuurlijk mooi meegenomen is in de dure verbouwingstijden.

De vriezer is nu bijna leeg. We hebben nu een losse koel-vriescombinatie in de bijkeuken staan, omdat de ingebouwde in de keuken niet meer goed functioneert. Deze koel-vriescombinatie hadden we nog uit ons huurhuis. Nu we een mooie nieuwe keuken krijgen met ingebouwde koel-vriescombinatie gaan we deze maar verkopen. Zodra de verbouwing begint hoop ik het ding ook kwijt te zijn, dat scheelt weer slepen. Dat betekent wel dat we de vriezer nog leeg moeten eten. We zijn inmiddels een heel eind. Zo kwam er nog taart van de laatste verjaardag uit, waar het bezoek afgelopen weekend erg blij mee was. Op twee bakjes pompoenpuree na, ligt er enkel nog wat ingevroren fruit, spinazie, sperzieboontjes, kruiden en pesto, dingen die we zo binnen een week kunnen opeten. We weten helaas nog niet precies wanneer de aannemer hier gaat beginnen.

Voor de periode dat we in de verbouwing zitten heb ik nu een elektrische koelbox op de kop getikt via MP voor € 15,--. Na de verbouwing kunnen we die ook mooi meenemen als we gaan kamperen, hij kan ook op de accu in de auto aangesloten worden.

De voorraadkast wordt ook steeds leger. Manlief eet braaf de potjes rabarbermoes leeg, nu ik zelf suikervrij eet, laat ik ze liever staan. Verder wordt ook de voorraad gedroogde peulvruchten eindelijk eens gebruikt. Meestal vergeet ik het voorweken en trek ik op het laatste moment toch maar weer een blik open. Afgelopen zondag aten we linzenkroketjes. Hartstikke lekker, vond ook zoontje. Omdat ik van alle ingrediƫnten nog genoeg over had, vandaag nog maar een portie gemaakt.

En of het zo uitkwam hielden ze bij de sportschool een inzamelingsactie voor de voedselbank. Bij 3 kilo aan boodschappen mocht je een ballon prikken en altijd prijs. Daar kon ik dus mooi naar toe met producten die ik tegen kwam en we zelf eigenlijk niet (meer) eten. En het leverde me ook nog een paar sokken op.

Ik heb nog veel meel staan, de komende weken maar weer zelf eens brood gaan bakken. Ook maar een keer pannenkoeken eten, quiche en pizza. En er staan nog wat bijzondere soorten meel die ik eens heb gekocht, maar eigenlijk nog niet weet wat mee te doen. De komende week maar eens receptjes verzamelen.

Het stimuleert wel om nu eindelijk eens die voorraadkast echt grondig op te ruimen. Maar ook de keuken, bijkeuken en woonkamer zullen goed onder handen genomen worden. Ik moet hoog nodig weer eens overbodige spullen wegdoen en opruimen. Wat ik nu alvast kan doen scheelt straks een hoop (onnodig) werk.

Vandaag al twee lades onder handen genomen, dus het begin is gemaakt.

2 opmerkingen:

  1. Ja het steekt ook aan de opruimwoede, ik zie het overal, maar jij moet natuurlijk als alles straks leeg is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Langzaam maar zeker kom je er wel! Goed zeg dat de voorbereiding zo ver al zijn.

    Huisvijt

    BeantwoordenVerwijderen