zondag 22 maart 2015

Nieuwe keuken

We gaan verbouwen! Onze architect heeft inmiddels het definitief ontwerp af en gaat nu offertes opvragen bij diverse aannemers waar hij eerder mee heeft samengewerkt. Ik vind het allemaal best spannend. Er moeten toch veel keuzes gemaakt worden en dat is niet echt mijn sterkste kant geloof ik.

Nou ja, in sommige gevallen ben ik vrij snel met knopen doorhakken, de nieuwe keuken was dan ook binnen een week gekocht. Ik ging een keukenzaak binnen, werd gelijk goed en vakkundig geholpen en kwam met een ontwerp thuis. Een week nagedacht, overlegd met onze architect en met manlief en een week later hebben we de laatste dingen aangepast, nog onderhandeld over de prijs en getekend.

Ik kan bijna niet wachten tot dat ik sta te koken in onze nieuwe keuken. Hij is een stukje groter dan onze huidige keuken. Ik heb een lekker groot fornuis, werkblad en wat ik ook wel fijn vind is dat de magnetron en oven apart zijn. 

Ontwerp van de nieuwe keuken.
In het definitief ontwerp van de architect zijn het vier ramen die helemaal tot het plafond doorlopen.


De nieuwe keuken komt in de aanbouw. De oude keuken is nog niet zo gek oud, vermoedelijk uit 2006, want deze zat al in het huis toen we het kochten. Hij ziet er nog goed uit, en op een paar kleine gebreken van de apparatuur is het nog een prima moderne keuken. 

We hebben nog geprobeerd onze huidige keuken uit te breiden en zo weer te kunnen gebruiken in de aanbouw. Maar het was toch best veel gedoe en na onderzoek zou er maar een héél klein deel gebruikt kunnen worden. De huidige keuken staat nu op MP voor een paar honderd euro. We hebben al diverse biedingen en geïnteresseerden gehad. Maar helaas nog niemand die uiteindelijk echt tot koop is over gegaan. We weten nog niet precies wanneer de aannemer gaat beginnen en de keuken er dus uit moet.We hebben nog wel even tijd. En ik geloof dat we wel een koper gaan vinden.

Mocht je toevallig nog interesse hebben in een keuken?


Waar nu de keuken zit komen openslaande deuren naar buiten en een open doorgang naar de aanbouw links. We twijfelen ook nog over of we toch geen ramen willen i.p.v. openslaande deuren. In de keuken komt immers ook een deur naar de tuin. Ramen geven meer licht, maar deuren lijken mij in het voorjaar en de zomer wel weer fijn. Gelukkig hebben we nog even om hier over na te denken en misschien dat de prijs uiteindelijk wel de doorslag geeft.


Ben overigens wel heel blij dat we een architect hebben ingeschakeld. Ook daar hebben we lang over getwijfeld. Hij kwam met een hele goede oplossing om toch onze trapkast te behouden en een stukje bijkeuken, daar waren we zelf nooit opgekomen. Daarnaast is het fijn dat hij meedenkt met alles en goede aannemers kent. Een hoop zorgen zijn zo uit handen genomen!

15 opmerkingen:

 1. Zeker spannend! De tekeningen zien er in ieder geval goed uit...nog even en je voelt je een echte keukenprinses!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei spannend! Succes! nze keuken is van 2004 en nog prima. Iedereen vind het oz n moderne keuekn hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Meer door minder22 maart 2015 om 21:15

  Ik zag dat je je huishoudboekje online heb staan.
  Daarin geef je aan dat er 1 inkomen is.
  Wat ik eigenlijk mis is het bedrag wat je als niet verdienende partner betaald krijg van de belastingdienst ivm met de algemene heffingskorting (getoetst op jou leeftijd) wat toch bijna 98 euro per maand is.(2015) of te wel 1175 euro per jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb wel een voorlopige teruggaaf in mijn huishoudboekje staan van ca. € 250,-- per maand. Volgens mij is hier dat bedrag toch in meegenomen of niet? Ik heb tenminste het formulier wijzigen voorlopige aanslag 2015 ingevuld, omdat we de hypotheek eind vorig jaar extra hebben afgelost.

   Verwijderen
  2. Meer door minder23 maart 2015 om 00:39

   Waar ik het over heb staat los van het al dan niet hebben van een eigen huis.
   Je partner heeft inkomen dus staat de voorlopige aanslag 2015 op zijn naam toegekend.
   Jij moet in het verleden toen je stopte met werken een aanvraag hebben ingediend om in aanmerking te komen voor uitbetaling van de aan jou toebehorende algemene heffingskorting. dit wordt dan ook op jou naam per jaar of per maand uitgekeerd.
   gezien het inkomen van je man kan die 250 euro heel goed alleen het hypotheek deel zijn.
   Ik zou het even goed napluizen daar het om veel geld gaat.
   Succes.


   Verwijderen
  3. Ik heb het even nagekeken in de voorlopige aanslag voor 2015 en daar staat een algemene heffingskorting van 2203 voor mij. Ik heb het dit jaar helemaal nagelopen, omdat er veel wijzigingen waren t.o.v. 2014: lagere hypotheek, meer spaargeld, loonsverhoging en geen inkomen meer van mijn kant. 2015 is ook het eerste jaar dat ik geen inkomen meer heb, maar ik zie dat in de aanslag van 2014 (toen heb ik nog 2 weken gewerkt op papier) ook een heffingskorting is meegenomen van 2103. Volgens mij klopt het zo dus wel. Maar bedankt voor de tip!

   Verwijderen
  4. Meer door minder23 maart 2015 om 14:32

   Graag gedaan!!

   Verwijderen
 4. Wat gaaf!
  Mijn ervaring als je deuren neemt zet je de tafel verder de kamer in.
  Verder zitten de oven en de magnetron boven elkaar? Afhankelijk van de hoogte en jullie lengte adviseer ik de oven onderop te zetten. Een vriendin van mij is gestopt met bakken nu ze een nieuwe keuken heeft. Zij heeft haar oven op de magnetron en heeft een aantal keer zich vreselijk gebrand aan de deur. Ze moet haar huishoudtrap opzetten om iets in en uit de oven te doen. En dat gebeurt dus niet.
  Succes met de verbouwing straks!
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je opmerkingen.
   Over de plek van de magnetron en oven hebben we volgens mij het langste nagedacht bij de indeling van de keuken. Nu heb ik de oven onder het fornuis, maar dat is best gevaarlijk met zo'n klein mannetje in huis.
   In de nieuwe keuken komt de magnetron boven te zitten en daaronder de oven. Ik heb in de showroom getest en de oven zit voor mij op een prima hoogte. Ik ben niet groot, dus dat wilde ik zeker weten, want die oven gebruik ik echt veel. De magnetron zit voor mij net iets te hoog als je over een ideale hoogte spreekt. Maar ik gebruik die nauwelijks. Heb ook lang getwijfeld of ik wel een magnetron in de nieuwe keuken wilde. Maar manlief wilde heel graag een magnetron, want die warmt nog weleens zijn prakkie op als hij later thuis is. We hebben nu gekozen voor een magnetron die van rechts naar links opengaat ipv boven naar beneden. Mij zou het dan net moeten lukken om er iets in op te warmen. Omdat ik hem niet vaak gebruik vind ik dat niet zo erg. We hebben nog gekeken of alles 10cm omlaag kon, maar dat ging niet met de kast indeling. Alternatief was oven onder de kookplaat, maar dat wilde ik liever niet. Denk dat we dus een goed overwogen keuze hierin hebben gemaakt. Maar de praktijk zal het leren.
   Ik ga je opmerking over de deuren meenemen in mijn overweging. Dankjewel!

   Verwijderen
 5. Wat een schitterende keuken. Mijn ervaring is dat wij ook tuindeuren hebben bij de eethoek. Deze gaan misschien maar 2-3 keer per jaar open. Ook omdat wij nog een deur naar buiten hebben en daar is het zitgedeelte buiten. Daar eten wij en gaan de kids naar school. De tuindeuren zijn dus eigenlijk overbodig. Met vitrage tot op de grond zie je bij ons zelfs niet dat daar deuren zitten. Het was zonde van het geld. In gedachte was het erg mooi, maar in de praktijk overbodig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie. Dat zijn precies de overdenkingen die wij hebben. Het originele wens was openslaande deuren, maar toen was het idee voor de indeling nog anders en zou de aanbouw smaller en langer worden. Met dit ontwerp grenst de keuken aan de tuin ipv de bijkeuken en krijgt deze ook een deur. Daarnaast wordt de ruimte achter de openslaande deuren kleiner, waardoor een zithoek daar waarschijnlijk niet gaat passen.
   Ook heb ik liever één deur waar iedereen binnenkomt/uitgaat ivm vuil en insecten. Daar kan ik dan een hordeur oid voor plaatsen. Bij openslaande deuren zal dat niet gaan en ik denk inderdaad dat ze maar 3x per jaar ofzo openstaan..... Ik ga er nog even over nadenken, maar denk dat ze de meerprijs (al weet ik die nog niet) niet waard zijn.

   Verwijderen
 6. Kijk, dat is inderdaad niet alleen dromen, maar ook echt doen! Leuk voor jullie dat het er echt van gaat komen! Succes met alles!!!Gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk zeg! Ik kan me voorstellen dat je zin hebt om te koken in je nieuwe keuken.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jullie nieuwe keuken ziet er mooi en functioneel uit. Ik zou wel opteren om de opening tussen bovenkasten en plafond 'toe' te laten steken : zeer makkelijk omdat je daar dan nooit meer moet op afstoffen. Nu zijn jullie nog jong maar bij het ouder worden, ontzie je je dat toch al vlug om nog eens op een stoel of trapladdertje te staan om de bovenkant van de keukenkasten af te kuisen.liesbet

  BeantwoordenVerwijderen