vrijdag 1 juli 2016

Onze alternatieve vakantieplannen

Deze zomer zit een echte vakantie er voor ons niet in, tenminste wat ik versta onder vakantie, voor iedereen is dat natuurlijk anders. Alex is net bij zijn nieuwe baas begonnen, en aangezien alle collega's al hun vakantie hebben ingeroosterd, kan hij geen vrij meer krijgen in de maanden juli en augustus. Nu kunnen we ook nog buiten de zomervakantie om op vakantie, Dirk is immers nog vier jaar, maar school is daar niet echt makkelijk in en wij zelf willen eigenlijk ook niet dat hij al te veel van school mist.

Nu mogen we niet klagen hoor, we zijn in het voorjaar al 2x een midweek weggeweest, maar toch had ik er wel zin in om in de zomervakantie er toch even tussenuit te gaan. Daarom bedachten we een alternatief.

We willen nu op een camping hier in de buurt gaan staan, dan kunnen we ook eindelijk de tent die we 2 jaar geleden kochten eens goed gebruiken. Alex kan dan van daaruit naar het werk, voor Dirk zijn er hopelijk kindjes om mee te spelen en ik kan het huishouden even laten voor wat het is. We nemen de fietsen mee, zodat ik ook wat fietstochtjes kan maken, boodschapjes op de fiets doen of als we naar de stad rijden, misschien nog wel met Alex lunchen of hem verrassen met een picknick. En in het weekend en de woensdag is Alex ook gewoon vrij en kan hij meegenieten.

We vonden deze camping aan het waalstrand. Leuk voor Dirk, want die heeft het al weken erover dat hij naar het strand wil. Fijn ook dat het dichtbij huis is, slechts een kilometer of 5 en Alex kan ook op de fiets naar zijn werk. De camping ligt in een gebied waar recent veel veranderingen zijn geweest, we willen al tijden eens die kant op om het gebied te verkennen, nu dus de uitgelezen kans.

Omdat het weer nu wat wisselvallig is, wil ik nog niet direct boeken. Sowieso hoef ik er niet gelijk al de eerste week van de vakantie te staan, want dan is het er vast afgeladen door de Nijmeegse vierdaagse. Wel heb ik alvast geïnformeerd naar de beschikbaarheid voor de overige weken in de zomervakantie. Op dit moment zijn er nog voldoende plekken, dus hoop dat die er, zodra het beter weer wordt er ook nog zijn.

Voordeel van kamperen dicht bij huis is dat het normale leven thuis ook een beetje door kan gaan. Zo kan ik rustig een keer naar huis rijden om de moestuin van water te voorzien als er ineens een hittegolf uitbreekt of even iets ophalen als we iets vergeten zijn of gewoon bij een vriendin op bezoek of bezoek ontvangen. We kunnen zelfs 2x rijden als niet alles in de auto past.

Hoe langer ik er over nadenk, hoe leuker ik dit alternatief vind. Het heeft ook wel wat om niet 10 uur in de auto te hoeven zitten en van alles te moeten regelen en precies te weten waar de dichtstbijzijnde supermarkt is.

Wat zijn jullie vakantieplannen?


7 opmerkingen:

 1. Dat hebben we ook een keer gedaan, was nog met Ex hij werkte op 1 uur rijden en toen zijn we 3 weken daar vlakbij gaan staan. Zeker als je op bovenhuis woont is het fijn buiten te zijn.

  Uit mij jeugd ken ik het ook. Ouders hadden boot en dan leefden we 6 weken aan boord. Er waren meer vaders die dat deden. In de ochtend werden de diverse vaders naar de vaste wal gebracht en 's-avond weer opgehaald. Allemaal zonder mobiele telefoons ! Ik heb er fijne herinneringen aan ergens middenin gingen we ook nog 2 weken ergens anders naar toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Onze staycation is toch omgezet naar een vliegvakantie met zon garantie. Ik ben dit weer zo zat. Alles behalve consuminderen maar ik heb die zon gewoon even nodig.

  De vakantie is voor ons allemaal en daar hebben we dan ook op gezocht. Voor mij het gemak en voor de kids de badjes met glijbanen waar ze zich in kunnen vermaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij gaan niet verder dan50km omdat wij ook een moestuin hebben en graag willen dat we de gehele winter er van kunnen eten. En we zijn er even uit maar dichtbij om even naar huis te gaan voor onze groenten op te halen of om water te geven :-)
  Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij blijven ook in NL en hopen op goed weer ( in ieder geval droog weer ) aangezien we ook met de tent op vakantie gaan.
  Ik hou er ook van om bijv. naar Frankrijk te gaan en daar leuke dorpjes te ontdekken. Maar voor ons manneke van 7 hoeft dat niet. En ach, als hij fijn kan spelen en wij lekker uitgerust terug komen is eigenlijk de vakantie al geslaagd. En het is een hoop gestress minder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. :-) ik heb dat zelf ook verschillende malen gedaan, dan stond ik op de camping in de buurt als ik moest werken, de oppas kwam dan gewoon daar oppassen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, handig! Lidl om de hoek, De Grote Doorn (echt een aanrader ook voor Dirk!!) vlakbij. Zit je vlakbij mijn schoonouders..misschien zie ik je nog wel voorbij fietsen :P Veel plezier!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ken iemand die jaren lang op 1 kilometer van huis in de caravan ging zitten. Hij haalde zelfs 's ochtends zijn krantje van zijn eigen mat. Gaf dan de planten in zijn moestuin soms water. De hele dag buiten zijn, het uitzicht over het water en de Duitse taal om zich heen; hij had een heerlijke vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen