donderdag 14 juli 2016

Bijna vakantie

Nog één dagje en dan heeft Dirk zomervakantie. Hoewel wij zijn ingedeeld bij regio Zuid, begint de zomervakantie hier een weekje eerder i.v.m. de Nijmeegse vierdaagse.

De laatste week was ik vooral druk op school met van alles en nog wat. Ik hielp bij de musical van groep 8, zodat iedereen in de pauze wat te drinken had. Ik maakte wat spelletjes en puzzels schoon. Ik kwam nog een ochtendje in de klas schoonmaken en er was ook nog een ouderbedankavond waarbij de ouders die veel helpen op school waren uitgenodigd, dus Alex en ik hadden een avondje uit.

Veel tijd voor bloggen had ik, mede daardoor, niet. En ik denk ook dat ik de komende 6 weken weinig aan bloggen toekom. We gaan dan wel niet op vakantie, maar Dirk is wel 6 weken thuis, dus minder tijd overdag om een blogje te tikken. Ik wil proberen elke week een week-overzicht te maken, waarbij ik wat foto's laat zien en wat korte tekst van wat we hebben gedaan. Omdat ik afgelopen week ook nauwelijks aan bloggen toe kwam, hier alvast een voorproefje.

De houtentreinbaan is weer van zolder gehaald en er wordt dagelijks meegespeeld. Steeds als er een andere baan is gelegd, zegt Dirk "Mama,wil je een foto maken?" en gaat er zelf dan in een pose bij staan.

In het weekend gingen we naar mijn schoonouders in West-Brabant. We bleven daar slapen en zaterdag naar het strand in zeeland. Het was (voor ons) heerlijk strandweer; niet te warm en een lekker windje. Ik kwam er zelfs aan toe een beetje te lezen.
Elke dag komen er wel wat aardbeien en frambozen uit eigen tuin, echt genieten!
Woensdag deed ik mee aan een proefles obstaclerun-training en ik vond het geweldig. Helaas helemaal vergeten of iemand een foto wilde maken. Maar hier een plaatje van het www van een stukje van het terrein. We kregen zelf boogschiet- en zaagtechnieken.
En ik maakte ik nog een kleinigheidje voor de juf en meester als bedankje.


En morgen breekt dan de eerste echte zomervakantie aan. Na de vakantie gaat Dirk al weer naar groep 2. Ik moet er erg aan wennen, ineens gaat het zo snel. Het is fijn te zien dat hij het zo naar zijn zin heeft op school en goed meekomt.

5 opmerkingen:

 1. Leuke foto's! Hele prettige vakantie, geniet van elkaar! ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk cadeautje voor de juf en meester.
  Grappig dat je zoon in een pose gaat staan voor de foto.
  Mijn kinderen vragen me waarom ik toch steeds ons eten op de foto zet :-)) Tja, waarom eigenlijk. Sindsdien vind ik het stom, bovendien belanden die eet-foto's zelden op mijn blog, dus dat doe ik bijna niet meer. Haha.
  Fijne zomer gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is Dirk een leuk ventje om te zien. Een dagje strand hebben wij vorige week ook gedaan. Zo genoten. Jongste zoontje zei in de auto naar huis dat die middag... De leukste vakantie was. Wat twee uurtjes al niet kunnen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ja, dat merk ik ook dat ze soms met kleine dingen zo blij zijn!

   Verwijderen