zondag 24 juli 2016

De eerste week zomervakantie

De eerste week van de zomervakantie is voorbij gevlogen. Omdat het warm was en Dirk duidelijk bij moest komen van school, deden we het rustig aan.

We begonnen de vakantie goed met het samen opruimen van de speelgoedkast. Dit ging prima met de tips die ik eerder kreeg van een opruimworkshop,die ik had gewonnen. Ik zal na de vakantie eens een blogje schrijven over hoe wij het opruimen hebben aangepakt.

Voor het opruimen, gewoon nog lekker in pyama!

Na het opruimen
Omdat er goed was opgeruimd mocht er iets van zolder gehaald worden,
maar dan moest er natuurlijk ook weer iets naar zolder.

Dinsdag keken we 's ochtends even bij de vierdaagse die hier door het dorp komt, maar Dirk had het al snel gezien. Het was ook warm en hij ging liever binnen een filmpje kijken.
ondertussen had ik even tijd om de spelletjes kast op te ruimen.

Woensdag was het een erg warme dag en vroeg ik Dirk "wat zullen we vandaag doen?" Hij wou graag naar Ikea en omdat ik wel zin had in de airconditioning vond ik het geen slecht idee. Daar heeft hij heerlijk een uurtje gespeeld in Smalland, terwijl ik even wat heb rondgekeken. Daarna aten we samen nog wat in het restaurant en gingen we nog even bij neefje en nichtje op bezoek.

Donderdag gingen we boodschappen doen. En Dirk merkte goed op: "mama het is toch vakantie, dan mag ik toch hagelslag of chocoladepasta?" Ja, dat klopt die regel hebben wij. Maar het was wel moeilijk om te kiezen, dus koos hij dit variatiedoosje uit.


Het badje werd opgezet en lekker gespetterd

En ook met de treinbaan werd weer gespeeld.


Vrijdag kwam ons neefje van 7 logeren. Ze sliepen gezellig samen op de kamer. Zaterdag gingen we met zijn alle naar Irrland, waar ze zich goed vermaakten.


Zondag gingen we naar Landerij de Park en ook daar hebben ze leuk gespeeld. 's Middags hadden we nog een verjaardag en daarna was het al weer tijd om neefje naar huis te brengen.
Het is ook voor mij altijd genieten in de moestuin van Landerij de Park

De eerste week vloog om. Het was een mooie afwisseling van rust en activiteiten. Benieuwd wat we de komende week gaan doen, want tot nu toe staat er nog weinig op de planning.

6 opmerkingen:

 1. Dat was een leuke 1e vakantie week zeg. Zo te lezen hebben jullie je prima vermaakt. Speelgoed kasten moet ik hier ook nodig opruimen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier is de eerste vakantieweek ook voorbij gevlogen! Ik vrees dat dat met de andere 5 weken ook gaat gebeuren... leuke week hebben jullie gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet eruit als een heerlijke eerste vakantieweek. Veel plezier nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, wat een leuk speelgoed is dat waar je zoon die toren van heeft gemaakt zeg. Ik kende dat alleen in de kleine versie.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maïsdoolhof in Malden is ook een aanrader. Weet héél zeker dat Dirk dat erg leuk zal vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuk en gezellig zo te lezen, geniet van de rest van de vakantie

  BeantwoordenVerwijderen