maandag 2 november 2015

Oktober (be)spaarmaand: het resultaat

Zoals je hier al kon lezen was oktober voor mij een (be)spaarmaand. Het idee was om deze maand de spaarpot weer flink te spekken. Dat is helaas niet echt gelukt, hoewel het is maar hoe je het bekijkt. Niet dat ik nu als een gek geld over de balk heb gesmeten, maar aan het eind van de maand hielden we helaas weinig extra's over om nog meer naar de spaarrekening te storten. Als ik de balans opmaak in Excel gaven we deze maand 45 euro meer uit dan we binnenkregen. Maar in de uitgaves zat ook € 720,-- aan reserveringen/sparen, dat is € 340,-- dan we elke maand vast opzij zetten. Dus ik zou ook kunnen zeggen dat als ik het zo bekijk we bijna € 300,-- extra hebben gespaard. Alleen niet nog meer aan het eind van maand, zoals ik had gehoopt.

Wat deed ik zoal om extra te (be)sparen?
Boodschappen
Ik deed deze maand mee aan bijna alle geld-terug-acties die ik tegenkwam. Zo konden we wat besparen op boodschappengeld. De producten die we zelf niet gebruiken, gaven we weg of legde ik weg voor de verjaardagen eind van dit jaar. Het leverde mij in totaal voor € 34,37 aan gratis boodschappen op en dan is nog niet eens al het geld van de gta-acties gestort.

Kinderbijslag
De kinderbijslag zette ik in 1x op de spaar, zo kon ik het ook niet meer uitgeven.

Herfstvakantie
Het was afgelopen week herfstvakantie hier. We hebben allemaal leuke dingen gedaan, maar wel low-budget. We gingen een dagje naar het gratis sprookjesfestival, een dagje naar de kinderboerderij, een gratis proef danslesje voor peuters, een gratis voorleesochtend in de bieb, naar de Apenheul met gratis kaartjes en nog een dagje naar het bos. Hoewel we ook begin oktober nog een keer naar Monkey Town gingen en een dagje Groningen deden, hielden we € 30,-- van ons uitjesbudget over.

Overige posten
We kochten geen nieuwe kleding, want nog genoeg in de kast en kochten geen (onzin) dingen voor in huis. Een besparing van ca. € 70,--.

Roamler
Via haar blog, leerde ik Roamler kennen. Je doet daarmee via een app onderzoekjes in winkels. Het zijn leuke kleine onderzoekjes en het leverde mij deze maand in totaal € 25,-- op.

Verkopen van spullen
Ik verkocht een reisgidje Berlijn op MP voor € 5,--.

Online onderzoeken
Ik kreeg twee vvv-cadeaubonnen, totaal € 30,-- en 2 bol.com bonnen, totaal € 20,-- met online onderzoeken waar ik aan meedeed. Deze inkomsten komen niet op mijn balans, maar heb ik dus wel verdiend. Ik gebruikte een twee bonnen voor de aanschaf van een cadeautje, de andere heb ik nog.

Ook liet ik mijn opgespaarde korting op Shopkorting uitbetalen van € 15,61 en krijg ik volgende maand weer € 70,-- van de advertenties op dit blog, waarvoor dank aan alle lezers. Maar dit geld is nog niet gestort, dus staat ook niet nog op de balans. Bij Euroclix spaar ik nog even door voor de € 37,50 of misschien nog wel meer...


Waar ging het minder goed?
Boodschappen
Ik was van plan deze maand geen aanbiedingen in te slaan, maar even wat meer te gebruiken uit de voorraad. Dat hebben we ook gedaan, maar net de laatste week van oktober kwam er een leuke aanbieding langs. Alle bio producten van het merk Smaakt waren bij ah met 25% korting. De noten, divere meelsoorten en gedroogde vruchten die ik veel gebruik in mijn baksels, waren daardoor een stuk goedkoper. Daarnaast kreeg ik ook nog een aanbieding van Albert en kon ik de boodschappen gratis laten bezorgen omdat ik bijna jarig ben. Het aanbod van de Smaakt producten is online een stuk groter dan in onze super, dus ik ging overstag. Voordeel was wel dat ik hier nog 5 kratjes had staan en ze slechts met 1 kratje kwamen, dus dat leverde weer 20 euro statiegeld op. Tot eind van het jaar heb ik nu wel genoeg voorraad om mee te bakken. En ik kreeg nog wat gratis producten bij mijn bestelling. We overschreden hiermee het boodschappenbudget wel met € 75,--

Cadeaus
In oktober (en november en december) hebben we veel verjaardagen. Ondanks dat ik creatief was met het bedenken van cadeaus, zoals een snackpakket met gta-producten, appels van eigen boom en een cadeau gekocht met cadeaubonnen, werd er toch ruim € 80,-- aan cadeaus uitgegeven, 60 euro meer dan het budget. Als ik bedenk dat dit bedrag voor 5 verjaardagen was en ik ook alle cadeaus voor zoontje voor de sint en zijn verjaardag in december heb gekocht, valt het mij nog reuze mee.

Overige kosten
Mijn rijbewijs moest verlengd worden en daarvoor moesten ook pasfoto's gemaakt worden. Toch bleven we met de overige kosten binnen budget.

Nieuw spaardoel
En er kwam een nieuw spaardoel op mijn pad. Daar schreef ik gisteren al over. De € 150,-- die ik (eerder) bij elkaar sprokkelde met de verkopen, onderzoekjes, Roamler er kortingen gingen daar naartoe en dus niet naar de overige spaarrekeningen die ik eigenlijk wilde spekken....

Al met al ben ik toch tevreden over hoe het er nu voorstaat met onze spaarrekeningen. Tot eind van het jaar hou ik toch nog de hand op de knip, want het gaf ook wel weer een goed gevoel even niks overbodigs te kopen.

9 opmerkingen:

 1. Leuk om de goede en minder goede dingen zo op een rijtje te zien. Fijn dat je ook extra inkomsten had, zoals van Roamler!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sinds Euroclix met de nieuwe voorwaarden is gekomen, zijn de clix beperkt geldig. Misschien handig om even uit te zoeken, voordat je te lang doorspaart!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt? Dat heb ik nooit geleden. Bedankt voor de tip

   Verwijderen
  2. Oh echt? Dat wist ik niet. Ik heb het nagekeken. In de voorwaarden staat: "Na het einde van het jaar waarin de Clix (punten) zijn verdiend, zijn deze nog twee jaar geldig. Bijvoorbeeld: Clix (punten) die in september 2009 zijn verdiend, vervallen op 31 december 2011."

   De laatste uitbetaling was van 12-6-2014, dus als ik het goed lees heb ik nog tot eind 2016. Dan kan ik beter nog even doorsparen voor 5000 clix, dan heb ik een gunstigere wisselkoers :-). In ieder geval handig om die datum even in mijn agenda te zetten.

   Dus bedankt voor de tip!

   Verwijderen
 3. goed gedaan hoor,ga zo door met je plannen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat je ook aan het roamleren bent geslagen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Slim, om alle extraatjes op een aparte rekening te storten, leuk om zo te sparen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat je ook aan het roamleren bent geslagen ;)

  BeantwoordenVerwijderen