woensdag 14 oktober 2015

Oktober (be)spaarmaand

Deze maand probeer ik de hand op de knip te houden. Na een dure verbouwing en vakantie, is het tijd om de spaarpotjes weer aan te vullen. De maand is nu bijna halverwege en het besparen gaat goed. Mijn tactiek is als ik iets wil kopen nog een keer extra nadenken, het uitstellen, of kijken of ik er op een andere manier aan kan komen.

Zo drukte ik al een keer of 5 het winkelmandje bij een online warenhuis weg. Eigenlijk kan ik wel wat nieuwe broeken gebruiken, maar dat kan nog best even uitgesteld worden. Ik koop broeken vaak van een bepaald merk ivm korte lengtemaat. Helaas is daar 2e hands maar moeilijk aan te komen. Vorig jaar lukte het mij wat broeken met korte lengtemaat via MP te scoren, maar die zijn nu te groot geworden.

Ook kocht ik toch niet een extra kledingrek op MP. Ik zou het leuk vinden om bij mijn ruilochtenden wat meer kleding uit te kunnen stallen. Maar dan moet ik het uit eigen zak betalen. Ik ga eerst maar eens onder de "klanten" vragen of niet nog iemand toevallig een kledingrek heeft staan, waar zij niks mee doet.

Ik let extra goed op het boodschappenbudget. Met het scannen van de boodschappen in de winkel en het online kopen zie je gelijk het totaalbedrag, dus ik legde nog wat terug wat eigenlijk niet zo noodzakelijk was. Ook kocht ik wat dingen met een geld-terug-actie en dook de voorraadkast nog eens in.

Verder wist ik mij in te houden voor alle speelgoedaanbiedingen met oog op de aankomende sinterklaas en verjaardag. Eigenlijk heeft zoontje genoeg speelgoed en heb ik nog wat (tweedehands) in de cadeaukast voor hem liggen. Ik denk dat we voor zijn verjaardag voor een abonnement op een speeltuin o.i.d. aanschaffen, denk dat ik hem daar veel blijer mee maak al zal hij het misschien nog niet helemaal snappen wat het is.

Voor een verjaardag (van een alleenstaande man) maakte we een voedingsmiddelen-pakketje. Met wat producten van de geld-terug-acties die we zelf niet gebruiken en kochten er nog wat lekkers te drinken en snacken bij. Het zag er leuk uit en was erg welkom, dus geslaagd denk ik zo.

Ik deed wat vaker mee aan onderzoekjes op internet, zodat ik net aan de bedragen kwam om uitbetaling aan te vragen. En ik melde mij aan bij Roamler om nog wat extra euro's binnen te slepen. en verkocht ik nog iets op MP.

Maar helaas waren er ook extra noodzakelijke kosten. Zo moest ik mijn rijbewijs verlengen en ben ik eindelijk van dat vervelende roze papiertje af, maar heb ik nu ook een pasje. Het rijbewijs koste € 38,-- en voor de pasfoto's was ik nog eens € 10,-- kwijt. In februari moet ook mijn paspoort verlengd worden, twijfel nog of ik dit keer niet voor een ID-kaart zal gaan, want verwacht niet de komende 5 jaar buiten Europa te komen. Gelukkig kan ik dan dezelfde pasfoto mooi gebruiken voor het paspoort. En wat ook fijn is, is dat ik dan eindelijk een ID heb met de naam van mijn man, scheelt weer gedoe met pakjes ophalen bij het postkantoor. Het is niet handig om net voor je trouwen een nieuw paspoort aan te vragen, maar ivm onze huwelijksreis toentertijd wel noodzakelijk.

En zoontje doet lekker mee met onze (be)spaarmaand, want het lijkt het erop dat hij toch eindelijk zindelijk wordt. Ik had net weer de wasbare luiers van zolder gehaald om te besparen op deze kosten. Maar na een paar dagen wasbaar, leek meneer het ineens toch niet meer zo fijn te vinden die luiers. Had wel net eind september nog een voordeelpak ingeslagen voor met name de nachten en op de peuterspeelzaal, maar 's nachts heeft hij voorlopig nog wel even een luier om, dus die komen wel op.

Ben benieuwd wat al deze kleine besparingen eind van de maand zullen opleveren. Eigenlijk vind ik het wel weer een uitdaging om zoveel mogelijk te besparen deze maand. En dan in november kijken of we daar nog overheen kunnen.


9 opmerkingen:

 1. Het lijkt erop dat je heel goed bezig bent met de hand op de knip te houden. Ik ben ook in de bespaarmodus, maar ik heb toch geld moeten uitgeven want mijn dochter bleek uit al haar winterkleren gegroeid te zijn.
  Succes met het besparen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben ooit eens twee haken in het plafond gedraaid, hingen daar twee kettingen aan met daartussen weer een (oude) roede en creëerden zo een extra hangplek voor (winter) jassen. Misschien een idee?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zindelijk worden komt misschien juist wel door de wasbare luiers! Dat zit veel minder prettig dan wegwerp, kinderen voelen dan ook dat ze plassen (heb ik ooit ergens gelezen!). Succes verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou als ik jou was het proberen zindelijk worden doorzetten ook naar de nacht. Ik heb dat toen bij mijn kinderen ook gedaan en bij beiden is het gelukt. Allebei tegelijkertijd overdag en snachts droog. Gewoon proberen en ook de wasbare omdoen als je merkt dat hij die niet graag heeft. Succes met alle besparingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat je zoon nu zindelijk is, scheelt weer behoorlijk wat. Wat betreft het kledingkast, misschien eens op pinterest kijken? Daar krijgt iedereen die het gebruikt inspiratie van. Wie weet wat voor inventiefs ( is dat een woord?) je daar tegenkomt. Succes met besparen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super dat je zoon zindelijk is, wat wordt ie groot he? Succes met besparen deze maand! Hier zit dat er door de verbouwing nog even niet in, maar ach, mij lijkt januari wel een mooie bespaarmaand.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jullie zoon wordt groot, ik ben ook aan het besparen deze maand. Maar ik moest toch echt beloven aan mijn man dat ik mijn kleding met gaten ging weggooien.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Al die kleine besparingen zullen vast flink optellen! En heerlijk dat je zoontje zindelijk wordt!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Paspoort is nu wel 10 jaar geldig, scheelt ook weer:) Julia

  BeantwoordenVerwijderen