zaterdag 31 oktober 2015

Geefmaand november

Ik heb mij opgegeven om mee te doen aan de Geefmaand november een initiatief van de Verdubbeldame. Er is maar één spelregel: 'Geef 30 dagen lang iedere dag iets aan een ander'.

Geven is iets moois. Ik merk dat geven mij gelukkiger maakt dan krijgen. Iets weggeven geeft meestal meer voldoening dan geld aan iets verdienen. Geven zonder er iets voor terug te hoeven, mensen blij maken, maakt mij ook blij.

Door mee te doen hoop ik mooie momenten te beleven, te genieten van de lach op iemands gezicht. Uit mijn comfort zone te stappen om zo bijzondere ervaringen op te doen.

Wat ik deze maand precies ga doen weet ik nog niet. Ik heb wel wat ideeën en me ook voor bepaalde dingen opgegeven. In ieder geval wil ik:


 • een kaartje sturen naar een ziek kind
 • iemand op de koffie uitnodigen die alleen is
 • meehelpen op de kledingbeurs
 • iets weggeven via de weggeefkast in de bieb
 • één of meerdere kaartjes sturen naar mensen die ik liefheb
 • houdbare levensmiddelen inleveren voor kerstpakket voor minima
 • complimentjes geven
Ik ben benieuwd wat ik daadwerkelijk deze maand allemaal ga doen en meemaken. Aan het eind van de maand zal ik zeker verslag doen.

Doe jij ook mee met de geefmaand? Of heb je nog leuke ideeën?

3 opmerkingen:

 1. Ik doe ook mee! Ik ga iig iedere dag een kaartje sturen, ik heb ook al een aantal goede doelen in mn hoofd die ik wil steunen. En verder ga ik kijken wat iedere dag brengt. Ik heb er zin in!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe ook mee! Ik ga ook wat goede doelen steunen en een aantal weggeef acties houden oa via mijn blog. Ik heb ook een boekenkast bij mijn deur alwaar ik ook kaarten verkoop, daar ga ik ook wat mee doen. En wil nog wat zaken bedenken. Lijkt mij erg leuk om ook te lezen wat anderen gaan doen en dus ook lid geworden van de FB groep!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe weer mee! Heb al wel wat acties in mijn hoofd zitten. Die verklap ik nog lekker niet;)

  BeantwoordenVerwijderen