maandag 12 oktober 2015

Geslaagde ruilochtend

Hier schreef ik er al over dat ik een ruilpunt ben gestart voor kinderkleding en speelgoed. Ik begon mijn avontuur met het overnemen van een ruilpunt in Dodewaard dat was gestopt. Vervolgens stuurde ik persberichten naar diverse kranten, maakte reclame op facebook en een aantal vrienden en kennissen kwamen ruilen op afspraak. Begin september was de eerste "proefruilochtend" om een beetje te kijken hoe het gaat en een goede werkwijze te vinden.

En vorige week was het dan zover, de eerste echte ruilochtend. Vooraf had ik al 15 aanmeldingen, wat mij best zenuwachtig maakte. Ik vroeg nog wat advies bij de ervaren ruilpunten en maakte de kamer ruilklaar. En toen op dinsdagochtend om 8.50 kwamen de eerste ruilers binnen. Het was gezellig druk, en gelukkig kwam iedereen een beetje verspreid. Een vriendin, die ook was gekomen, hielp mij een beetje. Dat zorgde voor wat meer ontspanning en de mogelijkheid om ook een praatje te maken met sommige. Er kwamen ook nog 2 mama's spontaan langs, die het in de krant hadden gelezen. Helemaal leuk natuurlijk!

Uiteindelijk was het een geslaagde ochtend. Er is veel geruild, veel gedoneerd en gekletst. Ik heb er ook nog wat leuke stukken kleding voor zoontje aan overgehouden. Maar wat ik het leukste vind zijn de enthousiaste reacties van iedereen. Hoewel er nu een kamertje volstaat met ruilspullen, ruim ik zelf spullen een stuk gemakkelijker op. Speelgoed gaat sneller weg als er iets leuks binnen wordt gebracht en ook met het wegdoen van kleding heb ik minder moeite.

Na de ruilochtend was het nog best een werk alles weer te sorteren, de dozen netjes te maken en het overschot aan kleding eruit te zoeken. Ik was er toch nog wel 2 avonden zoet mee, maar leuk vond ik het wel. er gingen nog 4 zakken vol met kleding naar het goede doel. Eigenlijk geeft mij dit veel meer voldoening dan een betaalde baan. Ik kan lekker mijn eigen tijd indelen, maak mensen blij, word er zelf blij van en het is goed voor het milieu. En ik hou er toch een klein beetje over, omdat ik zo vrijwel geen kleding voor zoontje meer hoef te kopen, hoewel het aanbod jongenskleding boven maat 110 nu nog wat mager is.


3 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat het allemaal zo goed is verlopen! Ik vind het echt een top idee. En wat je zegt kan ik eigenlijk alleen maar beamen: dergelijk werk gééft je ook veel meer voldoening. Well done!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig, ik ben dol op recycling en spullen doorgeven!. Wees blij zijn dat je een partner hebt met een goed inkomen zodat je jezelf dit kunt veroorloven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat het een succes was zeg! Ik vind het ook echt een heel leuk idee. En goede opkomst!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen