maandag 13 juli 2015

De verbouwing gaat gestaag verder....

Ik ben niet van de aardbodem verdwenen, maar we zitten middenin de verbouwing. Tijdelijk wonen we dan ook ergens anders, waar geen internet is. Nu hebben we internet via een dongle voor de meest noodzakelijke dingen als internetbankieren en email. Verder proberen we er zo weinig mogelijk gebruik van te maken, omdat het toch best prijzig is. We nemen nu steeds een dagbundel van 100mb voor 1 euro, maar dat is dan dus toch weer zo'n extra 30 euro in de maand, dat we ook goed voor de verbouwing kunnen gebruiken. Maar nu bedacht ik dat als ik mijn blogjes gewoon eerst in word tik, ik ze daarna kan plaatsen en zo toch kan blijven bloggen :-)

Inmiddels is de aannemer al 6 weken bezig. Zelf hebben we er gelukkig niet zoveel last van, omdat we tijdelijk ergens anders wonen. Ze liggen nu ca. 2 weken achter op schema, omdat één of andere balk niet leverbaar was, maar als het een beetje meezit is de aannemer morgen klaar en gaan we woensdag alles nalopen.

Natuurlijk waren er een aantal onvoorziene dingen, zoals je ook altijd op tv ziet bij een verbouwingsprogramma. Zo bleken er onder het tapijt in de woonkamer tegels te zitten, stond de muur van de aanbouw van de buren niet netjes recht en zo waren er nog wat kleinere minder leuke verrassingen. Gelukkig hadden we rekening gehouden met wat meerkosten en moet alles nu net binnen ons budget gaan passen. Een meevaller van de belastingdienst kwam nu wel heel goed uit, anders denk ik niet dat we dit jaar nog op vakantie konden en eigenlijk zijn we allemaal wel toe aan vakantie. Maar vakantie met tent dichtbij huis hoeft gelukkig niet duur te zijn, maar nu kunnen we ook wat verder weg met de tent als het hier k*weer is.

Ik weet niet wat het is, maar ik heb het niet zo op bouwvakkers. Ik heb zelf nul verstand van dit soort dingen en irriteer me altijd aan de manier van (niet) communiceren. Zo waren er wat dingen die we zelf zouden doen, maar door het maar niet krijgen van een planning, werden dat steeds haast klussen. Zo kwam er ook een ochtend een telefoontje of ik met spoed langs wilde komen. De elektricien was er en een aantal dingen die we in overleg met de architect hadden bedacht, konden niet. Daar moest dan even binnen een uurtje een beslissing over genomen worden. Lekker dan. Maar goed, gelukkig ben ik niet zo'n stresskip of twijfelkont en kan ik snel beslissingen nemen en ben ik ook de moeilijkste niet. Maar nu verlang ik wel terug naar ons eigen huisje, gewoon je eigen huis zonder steeds mensen over de vloer.

Als de aannemer de oplevering heeft gedaan zijn we er helaas nog niet. We moeten zelf (of eigenlijk hebben we lieve schoonouders die zich vervelen) sausen, behangen, schilderen en nog wat andere kleine dingen doen. Donderdag komt de keuken, eigenlijk iets te vroeg, maar uitstellen zou geld kosten en pas levering eind augustus betekenen. Maar wel super gaaf om straks een hele nieuwe naar mijn smaak keuken te hebben, dat voelt wel heel erg luxe. Dan komen ze begin augustus de vloer egaliseren en een weekje later wordt de pvc vloer gelegd, door de onverwachte tegelvloer moet er een stukje een cm geëgaliseerd worden en dat kost dan weer een paar dagen extra droogtijd. Dus met een beetje geluk kunnen we half augustus weer lekker terug naar ons eigen huisje.

Op zich zitten we hier prima hoor. Ik kan koken, douchen, wassen en we hebben een heerlijke tuin tot onze beschikking. Maar toch merk ik na 6 weken dat ik mijn eigen dingen begin te missen en dan met name mijn moestuintje, oven en soms internet voor het lezen en schrijven van blogjes. Nu was een tijdje zonder internet en tv ook wel lekker. Ik kwam weer eens aan het lezen van boeken toe en heb nu eindelijk eens die 4 fotoboeken die ik nog wilde maken gemaakt. Ook heb ik de tijd gehad om rustig na te denken over de kleuren en inrichting van onze benedenverdieping. Nog wat meubels gepimpt en ben nog niet eens toegekomen aan de dvd's die ik had meegenomen om op de laptop te kijken.

Maar het is zoals het is en de laatste loodjes wegen het zwaarst....

De uitbouw, vandaag komt het glas er in.

Rechts waar nu die planken zitten, zat de oude keuken. Het gedeelte links is de aanbouw en daar komt de nieuwe keuken.

De ouder bijkeuken is een kleine bijkeuken/rommelhok geworden. Nog wel toegang tot de trapkast en plek voor wasmachine en rommel....

Nieuwe inbouwkast in de keuken voor mijn kookboeken en voorraadpotten


7 opmerkingen:

 1. Tja het moet altijd eerst rommelen voordat het mooi is.
  Succes.
  Jouw inbouwkast is erg leuk .
  Siny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O wow, meid, wat wordt het gaaf! Ik kan er goed doorheenkijken, gewend aan verbouwingen. En aan bouwmannen zal ik nooit wennen, juist vanwege die dingen die jij in je blog noemt. Laat je niet gek maken, want blijkbaar hoort dit bij verbouwen. Net als dat vooraf opgestelde budgetten altijd, ja echt altijd, overschreden worden... Het zou fantastisch zijn als je binnen je budget kunt blijven! Hou de moed erin, voor je het weet is het half augustus!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, wordt mooi!
  Wij zijn ook bezig (al is het niet met een uitbouw, scheelt toch weer). Maar wel vloerverwarming, gietvloer, keuken verplaatsen en nieuwe keuken. Verder wordt het hele huis geschilderd. Wij proberen elke dag even langs te gaan bij de aannemer, omdat er inderdaad altijd nog wat beslissingen genomen moeten worden. Verder belt hij gelukkig zelf op als er iets aan de hand is, erg fijn.
  Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ziet er al prachtig uit! Nog even doorzetten en dan kun je ze straks allemaal met plezier uitzwaaien en genieten van wat er allemaal gedaan is!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk zo'n update! Het is niet niks om een verbouwing te zetten maar het wordt vast prachtig. En fijn dat je toch een manier hebt gevonden om te kunnen bloggen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat gaat vast en zeker een plaatje worden. Handig zo'n inbouwkast. Had achteraf hier in de kamer gekund. Lijkt me leuk zo'n nisje. Maar ik ga daar nu niet voor breken.

  BeantwoordenVerwijderen