zaterdag 18 juli 2015

De keuken

Gisteren werd de nieuwe keuken geleverd en vandaag gemonteerd. Een héél spannend moment. Zou alles wel passen? Er was geen inmeting geweest voor de keukenproductie, omdat de keuken al in productie werd genomen voor de aanbouw er was waar deze in zou komen te staan. De keukenverkoper en architect hebben diverse malen contact gehad over hoe het nou precies zat met de afmetingen van de vensterbank en uiteindelijk werd besloten deze dan maar ter plekke passend te maken.

Woensdag kreeg ik nog even de schrik van mijn leven. Ik liep de installatie tekeningen van de keuken even na, omdat inmiddels alle aansluitpunten er waren. Nu ben ik niet zo heel erg technisch, maar ik dacht dat D-WCD toch wel de afkorting zou zijn van dubbele wandcontactdoos. Helemaal omdat er achter stond dat hier de koelkast en oven op aangesloten zouden worden. En op die plek zat dus maar één contactdoos. Met een telefoontje naar de aannemer was het probleem gelukkig binnen 3 uurtjes verholpen. Maar ik was wel heel erg opgelucht dat ik het toen ontdekt heb en niet pas bij de installatie van de keuken zelf.

De montage van de keuken gebeurde trouwens goed, snel en echt door iemand die kleine probleempjes snel en vakkundig oploste. Om 6.45 stonden vader en zoon voor de deur en om 13.30 stond ik mijn nieuwe keuken te bewonderen. Ook wel fijn als een keer iets meezit. Met het vensterbankje kwam het bijna helemaal goed. 1 plankje paste niet helemaal, daar ligt nu een tijdelijk plankje. Een passende plank komt waarschijnlijk na de bouwvak.

Dat de keuken nu al is geplaatst is wel leuk, maar niet heel erg handig. Volgens onze oorspronkelijke planning zou de keuken wel deze week komen, maar zouden we 2,5 week de tijd hebben gehad om te schilderen en te sausen. Helaas liep de verbouwing uit en kregen we de keus, de keuken nu laten leveren of na de bouwvak ergens eind augustus/begin september. Op dat laatste zaten we eigenlijk niet te wachten, want dan zou de vloer dus pas weer daarna kunnen komen en zouden we pas half september klaar zijn met de verbouwing. Nu met schilderen alles goed afplakken en overal een beetje omheen werken, het is niet anders.

Dat de keuken er al staat, maar dat ik er voorlopig zelf nog weinig gebruik van kan maken, vind ik dan wel weer jammer. Koken is één van mijn hobby's en dan nu al 2 maanden geen oven..... In mijn hoofd heb ik al precies een indeling gemaakt van wat waar in de keukenkastjes moet staan en dat mijn kookboeken en voorraadpotten een mooi plekje krijgen in de inbouwkast.


Ik ga wel eerst alle 12 bananendozen met keukenspullen goed uitzoeken voor het de kasten in gaat. Ik heb de afgelopen 2 maanden overleefd met 3 dozen gevuld aan keukenspulletjes. Dus je zou denken dat er veel weg kan. In mijn nieuwe keuken zitten vooral veel lades, handig omdat je zo ook makkelijk achterin kan komen en er hopelijk dus geen ongebruikte spullen achterin het keukenkastje blijft staan.9 opmerkingen:

 1. Prachtige keuken, en wat heerlijk ruim en licht! Daar ga je je erg vermaken! Succes met het geduld bewaren...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh mooi !! En wat heerlijk licht.
  Veel kook plezier

  BeantwoordenVerwijderen
 3. gezellig geniet er maar lekker van, liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. een hele mooie keuken,en kijk je kleintje past er zelf in,hihi leuke foto, succes nog met de rest

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie keuken daar zal je veel plezier van krijgen.
  Wij hebben ook meteen een nieuwe keuken laten plaatsen toen we 2 jr terug ons huis kochten, het heeft wel even wat voeten in aarde gehad maar wat ben ik er blij mee.

  Hopelijk kun je er snel gebruik van maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie keuken zeg! En ja, zeker een perfecte tijd om direct eens kritisch 'door de kasten te gaan'!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo, dat ziet er al goed uit zeg! Wat een fijne ruime keuken ook.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. vader en zoon; ben benieuwd of mn zwager soms bij jullie is geweest?
  Ziet er goed uit. Zal wel fijn zijn om in je eigen ontworpen keuken aan de slag te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen