zondag 13 juli 2014

Water en zand

Het bos, speeltuintjes, de kinderboerderij en water zijn toch echt wel de favoriete uitjes van zoontje. Regelmatig pak ik dan ook de fiets om met hem na een speeltuintje of kinderboerderij te gaan. Vooral de plekken waar hij met water en zand kan spelen staan garant voor uren speelplezier. En het leukste is dat ze ook nog helemaal gratis zijn. Natuurlijk gaat er een tas met wat eten en drinken mee en onderweg maken we soms ook even een stop om kersen in de boomgaard te kopen of bij het station om treinen te kijken.

Zoontje mag helemaal zijn gang gaan met het water en zond, het is lekker weer, dus koud zal hij het niet krijgen. Droge kleren heb ik altijd bij me en met laarzen aan kan er verder weinig gebeuren. Maar oh oh wat erger ik me soms aan die andere ouders waar de kinderen niet gewoon kind mogen zijn. Die ouders die zich druk maken om de kleding of de handen die vies worden. En die zelfs een handdoekje bij zich hebben om regelmatig tussendoor de handen schoon te maken... Of waar het kind sowieso niet met het water mag spelen.....waarom??? Er is toch niks leukers dan heerlijk spelen buiten met water en zand? Kleren kunnen in de was, of trek gewoon geen dure merkkleding aan als je naar zoiets toe gaat.De zandbak thuis in de tuin was na een jaar speelplezier zo goed als leeg. Het deksel was ik er vergeten op te doen en na twee dagen regen was het meer een zwembad dan een zandbak geworden. Zoontje was weer uren druk met emmertjes, bakjes en bekertjes. Aangezien het opblaasbare zwembadje lek is, gaan we de zandbak de rest van de zomer maar als zwembad gebruiken. Even schoonmaken binnenkort, maar gelukkig heb ik daar ook hulp bij. 


Misschien dat ik nog een andere oude bak vul met zand ofzo, nog even over denken. En anders zoeken we gewoon nog vaker dit soort zandspeelplekjes op! Want wat kan ik toch genieten van dit soort plaatjes.9 opmerkingen:

 1. Heerlij hoor zo'n kind. Mijn oudste houdt niet van vies worden. Als er al een korrel zand aan haar handen zit moet dat er direct af. Mijn jongste maakt het ruimschoots goed. Hoe vierzer hoe beter. Momenteel liggen er twee witte leggings te weken in het chloor, krijg ze niet meer normaal schoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je een normale moeder bent waar een kind lekker buiten mag spelen en vies worden. De wasmachine bestaat niet voor niets.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik kan me daar ook over verbazen.. hier zit een leuke speeltuin met ook dieren erbij. en ook een grote zandbak met een waterpomp.. je weet dus als je daarnaartoe gaat, dat je kind vies gaat worden in die zandbak... en dan idd merkkleding aan en zeggen dat het kind niet vies mag worden.. tja, laat hem dan helemala niet in de zandbak spelen (als je bijv spontaan bedenkt om er langs te gaan ofzo ?) of trek ze lekker oude kleding aan. wasmachine en klaar idd.. heerlijk genieten als ze zo lief spelen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijke foto's! Water en zand is de ideale combinatie, meer heb je niet nodig toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk! Geniet er maar van, want ze zijn zo groot (zegt een mamma van 2 pubers die af en toe met geen stok de deur uit zijn te krijgen ;-)).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. WAt is dat genieten. En nog goed voor het immuunsysteem ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke foto's! Ik erger me ook altijd aan die "schone" ouders... Vorige week ging ik na de regenbuien een stuk wandelen met onze kleine man, maar was vergeten zijn laarsjes aan te doen... Hij mocht gewoon in de plassen stampen hoor, dan heeft hij zoveel pret! En thuis een droge broek en droge sokken aan, en z'n schoenen heb ik laten drogen... Heerlijk toch om zo te spelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat geweldig dat hij zich zo kan vermaken!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. vroeger toen mijn dochter nog klein was hadden wij een gemeenschappelijke zandbak tussen de huizen, mijn dochter hoefde daar maar een stap te zetten en ze zag er uit alsof ze in dagen geen schone kleren aangetrokken had, verderop woonden twee kleine meisjes die compleet met witte sokken en prachtige jurkjes rondliepen en er altijd uitzagen alsof ze nooit in de zandbak speelden, vraag me tot op de dag van vandaag af hoe ze dat klaarspeelden, want je zou denken dat ze nooit in de zandbak speelden, maar dat deden ze toch echt wel.

  BeantwoordenVerwijderen