dinsdag 15 juli 2014

WAAR

Een tijdje geleden zag ik een leuk crowdfundingproject voorbijkomen van WAAR. Voor wie WAAR niet kent, het is een winkel(keten) met duurzame cadeaus een soort wereldwinkel. Ze wilden via crowdfunding geld bij elkaar krijgen om een nieuwe winkel te openen. Zelf vind ik het een erg leuke winkel!

Je kon voor 2 opties kiezen: geld investeren en 8% rente ontvangen of 15% rente ontvangen maar dan in de vorm van cadeaubonnen voor de winkel. Ik hoefde niet lang na te denken: investeerde en koos voor de optie 15% rente in cadeaubonnen. Het leuke is dat je de bonnen aan het begin van de investering krijgt, dus ondanks dat ik het geld pas begin april overboekte, kreeg ik vorige maand al een fors bedrag aan cadeaubonnen.

De cadeaubonnen wil ik gebruiken voor leuke dingen voor mezelf. Je kent het wel van die dingen die ge erg leuk vindt, maar te duur om zo te kopen. Zo wilde ik al lang een dopper en ook een lunchskin. Die kon ik nu dus mooi halen van de bonnen. En verder ga ik ze vooral gebruiken voor cadeautjes! Heb ik de komende jaren voor iedereen leuke duurzame cadeautjes die normaal misschien net iets te duur zijn, maar wat ik nu toch niet voel.

Er zit een winkel in Arnhem en Nijmegen, voor mij allebei dichtbij, maar ik moet er weer voor naar de stad. Nou kom ik daar niet meer zo vaak sinds zoontje er is, maar gelukkig werkt manlief vlak bij de vestiging in Nijmegen. Ik bestelde wat producten online, koos voor ophalen en manlief ging met één van de cadeaubonnen de spullen ophalen in zijn lunchpauze.
De komende verjaardagen krijgt iedereen een stapeltje van 3 Tony Chocolonely repen en daar doe ik dan nog wel iets kleins bij, tenzij ik voor die persoon het perfecte cadeau in de winkel zie. Voor een kraamcadeau bestelde ik een mand. In de winkel was deze zelfs afgeprijsd voor 50%, dus hij hoefde ook nog minder te betalen dan gedacht. De mand ga ik vullen met luiers (die ik nog heb liggen) en wat andere leuke dingen uit de cadeaudoos die boven staat.

Zelf wilde ik seepje weleens proberen, en wat spulletjes van mama Sopa. En de Dopper en lunchskin (die al in gebruik zijn en dus niet op de foto) zijn perfect voor alle uitstapjes die we de komende zomer gaan maken!

En het leuke is de bonnen zijn nog niet op en volgend jaar rond mei kan ik opnieuw een groot bedrag aan cadeaubonnen verwachten en dat in totaal 5 jaar lang, en dan ontvang ik mijn geld terug, tenminste als de zaak niet failliet gaat. Ik kan mezelf en anderen dus nog een tijdje laten genieten van duurzame cadeaus! Overigens hebben ze zoveel geld opgehaald dat er niet 1 maar 3 nieuwe winkels worden geopend!

Natuurlijk had ik het geld ook op de bank kunnen zetten, maar dan had ik er een stuk minder plezier van gehad. Veel minder rente en je ziet niet wat er met je geld gebeurd. Wel was het risico kleiner geweest natuurlijk, maar ach je moet soms ook risico's nemen in je leven en met ons spaargeld is het risico te overzien.

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk idee! Helaas zit deze winkel niet bij ons in de buurt. Althans niet daar waar ik weleens kom. Lijkt me leuk om eens in te snuffelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk zeg! Ik kende dit nog helemaal niet. Hopelijk komen ze ook nog richting Achterhoek.

    BeantwoordenVerwijderen