vrijdag 11 juli 2014

Energie!

Was ik diegene die tot een paar maanden geleden 's avonds uitgeput voor de tv zat te hangen? De laatste maanden merk ik dat ik meer energie heb en dan vooral 's avonds. Ondanks dat zoontje meestal rond 6 uur 's ochtends wakker is en 's middags bijna niet meer slaapt, lijkt het alsof zodra hij rond 19.00 uur op bed ligt ik ineens tot leven kom. Ik heb geen zin om doelloos voor de tv te hangen en soms lijk ik me te vervelen?

Dus er moest iets gebeuren. Wat vind ik ook al weer leuk om te doen, wat deed ik voor zoontje er was, wat was mijn me-time? Ik heb nog wel een lijst met 1000 dingen die ik ooit wil doen/leren, maar waar begin je mee?

Ik begon met leren haken en een eerste haakprojectje. Het eerste projectje is bijna klaar, ik wacht alleen nog op een bol wol, want natuurlijk kwam ik er toen het projectje bijna klaar was achter dat ik te weinig had. De kleur was niet op voorraad, zul je altijd zien. Dus ik wacht nog tot deze weer binnenin bij de hobbywinkel. Ik heb me voorgenomen niet eerder met een nieuw projectje te beginnen voor deze klaar is, want ik ken mezelf dan liggen er straks 38 halve projectje.....

Ik ben weer wat vaker 's avonds in de keuken te vinden voor het maken van een gezonde lekkernij, het uitproberen van een nieuw recept of zoals gisteren voor het maken van pruimenjam, drie potjes om weg te geven en één voor ons zelf.Ik ging weer lezen, eerst de boeken die ik ooit heb gekregen en in de boekenkast staan. Daarna gaf ik ze weg, bracht ze naar de kringloop of zette ze op MP. 2 boeken waar ik echt niet doorheen kwam (sorry voor de gever) heb ik halverwege ook weggedaan. Tijdens mijn zwangerschap was mijn concentratie om te lezen tot nul gezakt, dit kwam door de zwangerschapsvergiftiging (HELLP) werd mij verteld. Maar zou langzaam weer terugkomen. Ik vond dit vreselijk, maar probeerde het van me af te zetten. Ik begon met het lezen van korte artikelen en blogs en na een jaar las ik weer voor het eerst een boek, met moeite dat nog wel. Soms moest ik even terugbladeren omdat ik totaal geen idee had wat ik aan het lezen was, of ik viel tijdens het lezen in slaap. Nu 2,5 jaar later lees ik eindelijk weer zonder problemen en heb ik de afgelopen 3 weken 5 boeken verslonden. En aan het eind van het boek wist ik ook nog wat ik had gelezen! Mijn bibliotheekabonnement wordt dus weer volop gebruikt en niet langer alleen voor informatieve boeken en kookboeken om door te kijken. Wat een genot!

Maar ook wilde ik weer meer aan lichaamsbeweging doen. Tijdens mijn zwangerschap ben ik abrupt gestopt met sporten, omdat het gewoon niet meer ging. Ik zag sterretjes en een paar weken later werd ik dus opgenomen in het ziekenhuis, dus ik was geen watje zoals ik zelf ik eerste instantie dacht. Nu wilde ik weer wat gaan doen, maar wat? Steeds vaker zat ik 's avonds te denken: ik wil eruit en bewegen. Ik heb gedacht aan joggen met Evi, fietsen en zwemmen. Maar bij joggen en fietsen haak ik af bij regen of kou, toch een watje dus! Zwemmen vind ik leuk, maar heb een hekel aan het afdrogen en omkleden, waardoor je veel tijd kwijt bent. En toen vond ik iets soortgelijks wat ik voor mijn zwangerschap ook deed. Oké ik geef toe, eigenlijk wil ik er niet gezien worden. Toen ik binnenstapte vond ik het gelijk commercieel, Amerikaans en wilde ik gillend wegrennen. Maar het is dichtbij, kost relatief weinig tijd en min of meer betaalbaar, dus laat ik het een kans geven. Ik ben begonnen met Curves een half uurtje sporten op apparaten en een beetje stappen tussendoor en even mijn gedachte verzetten. Ik kan nu 4 weken gratis proefsporten en daarna beslis ik of ik ermee doorga. Mijn doel is nog wat kilootjes eraf, zodat ik misschien ooit op een gezond gewicht kom en verder wil ik gewoon weer iets voor mezelf doen buiten de muren van ons huis!

Waar de energie vandaan komt? Misschien doordat ik gezonder eet, minder druk ben met zoontje overdag, meer rust heb in mijn hoofd doordat het goed gaat met zoontje, mijn opgeruimde gedeclutterde huis meer rust geeft of misschien toch die kilo's die eraf zijn. En misschien ook wel de gevolgen van HELLP die eindelijk na 2,5 jaar (bijna allemaal) verdwenen zijn? Ik denk dat het een combinatie van al deze dingen is of misschien wel een soort van vicieuze cirkel, maar dan in positieve zin.

11 opmerkingen:

 1. Fijn om te horen dat t je zoveel beter gaat! Het is voor mij ook altijd de meest energieke tijd van het jaar de zomer :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk een combinatie van alles. Maar waar het ook door komt, het is gewoon heel.fijn om meer energie te hebben.
  Begint hier langzaam te komen. Ik maak nu een stilteboek voor de.verjaardag van onze kabouter. Elke avond een.stukje verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat je energie weer terug is, geniet van alle dingen die je kunt doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk toch! Profiteer er maar van!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat zal dat lekker voelen.... weer energie.

  Die 38 halve projecten herken. Goed dat je jezelf in bedwang houdt.

  Ik vond alleen Pilatus leuk in de sportschool, maar te duur om er een abonnement voor aan te houden.
  Ik deed ook wel de apparaten, maar mijn lichaam kon dat niet aan.
  Later nog eens geprobeerd, helaas 'zag ik weer sterretjes'.
  Zwemmen vind ik zelf erg leuk, alleen het water is te koud voor mijn spieren.

  Kortom, ik ben een beetje jaloers op je, weer lekker energie hebben. Maar ik werk er ook aan en het zal wel goed komen.
  Nooit geweten dat HELLP zolang doorwerkt in je lichaam.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toevoeging.
   Klinkt misschien wat raar. Jaloers zijn op je.
   Ik kan me gewoon indenken hoe ontzettend blij je ermee bent.

   Verwijderen
 6. Zo! Dat klinkt goed. Wat heerlijk :-D

  BeantwoordenVerwijderen