dinsdag 8 juli 2014

Proefkamperen tentipi

En zo waren er al weer 2 weken voorbij gevlogen zonder dat ik een blog schreef. Nu het mooier weer is, hoewel het vandaag met bakken uit de lucht kom, zit ik vaker overdag buiten. En ook 's avonds heb ik minder zin om te bloggen, ik pak liever een boek, kijk een filmpje of doe nog wat klusjes in huis. En de inspiratie om te schrijven ontbreekt....

Maar nu is het geen weer om buiten te zitten, ligt zoontje te slapen op de bank en heb ik even een momentje voor mezelf en kwam de zin om een blogje te tikken ineens weer om de hoek kijken. Bloggen is voor mij ontspanning en moet zeker niet als verplichting voelen, dus ik blog wanneer ik zin heb, soms is dat elke dag een blogje en soms, zoals nu, een tijdje niet of minder.

Afgelopen weekend hebben we een proefkampeerweekendje gehad met de tent die we op het oog hebben. De weerberichten waren niet echt goed en ook manlief zeurde aan mijn kop dat hij daar geen voetbal kon kijken, want een natuurcamping zonder stroom. Ik laat me niet meer zo snel afschrikken door de weersvoorspelling. Hoe vaak is het niet voorgekomen dat ik niet de fiets pakte en het de hele dag droog bleef? En tja, regen is natuurlijk ook wel de ultieme test voor een tent. Manlief legde zich er uiteindelijk bij neer dat hij geen voetballen kon kijken en nam de wedstrijd op. Ik had immers als afgesproken met de verkopers en manlief meldde later pas dat er dan ook voetballen was.

En zo vertrokken we zaterdagochtend naar de camping. Ja hoor, toen we aankwamen begon het te regenen en de tent werd dus ook in de regen opgezet. Manlief mocht het meeste werk doen, hoewel het een tent is die makkelijk op te zetten is, viel het hem toch wel tegen. Tja, het is vast niet fijn als er een groepje mensen om je heen staat te kijken hoe de tent wordt opgezet, die eigenlijk voor de tentenshow komen die op een veldje verderop wordt gegeven zodra de verkoper ons heeft geïnstrueerd.

Maar toen de tent stond, konden we er gelijk onze zooi in kwijt, net op tijd voor het echt met bakken uit de lucht kwam. Gelukkig had ik ook wat speelgoed meegenomen, meestal vergeet ik dat, en vermaakte zoontje zich prima, want wat een ruimte in de tent! Ook had ik totaal geen last van een claustrofobisch gevoel, wat ik normaal wel bij een tent heb. Het zal door de hoogte komen. Na een uurtje klaarde het weer op en gingen we wat boodschapjes doen, bij de tentenshow kijken en een wandelingetje maken. 's avonds haalden we frietjes, want we hebben nog geen kooktoestelletje voor het kamperen. En ach voor een weekendje is dat ook wel lekker makkelijk! Daarna speelde zoontje nog uitgebreid met alles wat hij in het bos kon vinden en maakten we nog een wandeling. Om 22.00 toen de wedstrijd begon ging manlief uit onrust, omdat hij de wedstrijd niet kon zien, maar naar bed en volgde ik snel.


wat een ruimte, onze slaapplek neemt slechts 1/3 van de tent in beslag

Manlief doet alsof hij het niet leuk vindt....


De volgende dag werd de tent 's ochtends weer opgehaald. We maakten nog een wandeling, pakten de auto in en toen was manlief blij dat hij eindelijk de wedstrijd kon kijken, zucht... Ik heb hem maar niet verteld dat ik 's nachts nog vuurwerk hoorde en gejoel, dus dat ik de uitslag wel kon raden.

We moesten trouwens erg lachen aan het niet commerciële karakter van de verkopers. Ze vonden alles wel best, ze hadden niet eens onze persoonsgegevens, wat een vertrouwen. We konden zelfs de tent laten staan, omdat er nog mensen kwamen kijken, er werd niet eens even binnenin gekeken of alles wel compleet/heel was. Thuis, na het zien van de wedstrijd, kon manlief het toch ook wel toegeven dat hij het een erg leuk weekend vond en een fijne tent. Ik denk dat we binnenkort dus een tent rijker zijn! We gaan voor de 9-persoons tent, die waar we ook in geslapen hebben. Alleen over het type zijn we nog niet uit. Ik denk dat we voor de minder luxe uitvoering gaan, zodat we nog wat geld overhouden om wat andere kampeerspulletjes aan te schaffen. Ik zou wel héél graag een nieuw dikker matje willen en een kooktoestelletje is toch ook wel makkelijk....10 opmerkingen:

 1. Wat een.prachtige tent! zo wil ik ook.wel kamperen. Misschien ooit als we er echt weer voor gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik neem aan dat jullie mooiweerkampeerders zijn? Als het koud is, is zo'n tipi namelijk niet zo geschikt. Warme lucht stijgt op, he? En daar lig je niet te slapen... sterker nog, met ventilatie bovenin is de tent dus frisjes. Heerlijk in de zomer, maar in het voor- en najaar wat minder geschikt...

  (my two cents...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een Tipi wordt juist in de winter gebruikt, daarom zitten er die flappen onderaan, daar kun je sneeuw op leggen. Er zit inderdaad ventilatie bovenin, maar ook een opening om de kachelpijp door te steken, er zijn nl speciale kachels voor deze tenten. Nee, ik heb geen aandelen hoor, maar wel een Tipi, waar we jarenlang plezier van hebben gehad, maar door gezondheidsproblemen nu te koop zetten.

   gr. Janny

   Verwijderen
  2. Ja we zijn wel meer van het mooie weer, maar willen ook wel gebruik maken van de tent in voor- en najaar! Ik hou het niet uit bij temperaturen van 28graden en hoger, deze tent is juist in de zomer ook lekker koel. Verder heb ik begrepen dat hij in de winter ook warm genoeg is, hoe dat precies werkt geen idee. Maar bedankt voor je punt, dat ga ik voor aanschaf dus nog even navragen.

   Verwijderen
 3. Mocht je nog een kooktoestel zoeken: mijn broer doet de zijne weg (want heeft inmiddels een camper). En off topic: ik heb net nikes die van jongste zoon waren en al snel te klein waren op MP gezet. Mt 25 maar valt kleiner. Interesse? Mail me anders maar even op melanie (underscore) bartels apedingetje yahoo punt com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lief dat je aan mij denkt. We gaan ons nog even goed laten informeren over kooktoestellen en mocht ik interesse hebben dan laat ik het weten!

   Verwijderen
 4. Mooie tent zeg! En leuk haaien-shirt heeft je zoontje aan, die heeft de kleine man hier ook. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het een geweldige tent! En wat een heerlijke mensen die zo relaxt en vol vertrouwen waren.

  BeantwoordenVerwijderen