dinsdag 11 maart 2014

Loterij met gegarandeerd prijs!

Soms moet je iets een aantal keer overwegen om weg te doen voor je er definitief toe komt afscheid van te nemen. Zo gaat het hier met spullen, soms heb ik spullen 3 opruimrondes in de hand en de 4e keer besluit ik het dan toch weg te doen. De postcodeloterij is ook zoiets. Ik heb al jaren 1 lot, maar eigenlijk nooit iets groots gewonnen, een paar kleine prijsjes en 1x 400 euro. Maar die 400 euro heb ik al dik en dwars zelf betaald. Elk jaar wordt het lot duurder en steeds overwoog ik het stop te zetten en deed het dan toch niet. Ergens droomde ik toch van een grote prijs en dat leuke kleine boerderijtje dat we dan ergens zouden kunnen kopen. Maar steeds vaker denk ik: geld wat moet je er mee. Het is echt zo, geld maakt niet gelukkig, gezondheid is veel belangrijker.

Afgelopen weekend las ik het boek 'Waar doen ze het van?' geschreven door Erica Verdegaal. Hoewel het boek mij weinig nieuws bracht, stond er achterin het boek een tabel met welke bedragen je kan bereiken als je een klein bedrag per maand spaart. Ik nam het bedrag van een lot € 11,75 en gebruikte de tabel om te zien wat het over 30 jaar waard kan zijn bij 2% rente. Ik kwam op het bedrag van € 5781,--. Een boerderijtje kan ik er niet mee kopen, maar het is wel een leuk bedrag om bijvoorbeeld mee op vakantie te gaan, een feest te geven of een aanpassing in huis te doen. En daarin heb ik nog niet meegenomen dat de prijs van het lot elk half jaar 25 cent stijgt.

Dit alles bij elkaar genomen heb ik besloten het lot op te zeggen en het bedrag automatisch te gaan sparen op een aparte rekening. Hoe lang ik het daar laat staan om er iets leuks van te doen weet ik nog niet. Misschien gaan we als we 25 jaar getrouwd zijn wel een feest geven of op vakantie met de familie, dat is pas over ruim 22 jaar hoor. Of wie weet wat er op ons pad komt.

Dat de postcodeloterij ook goede doelen steunt zal wel zo zijn. Maar dan geef ik liever zo af en toe wat aan een goed doel waar ik echt achter sta en dat ik zie wat er met het geld gebeurt.

Wat een gedoe trouwens om op te zeggen. Het online opzegformulier accepteerde mijn gegevens niet, terwijl ik 100% zeker weet dat die goed waren. Bellen à 10 cent per minuut doe ik niet, dus ik liet mij 's middags terugbellen, dat kon ook via een formulier. En toen na veel vragen beantwoorden, een marketingpraatje te hebben aangehoord en een aanbod om mee te spelen tot juli met kans op de grote prijzen en daarna 2 maanden gratis meespelen afgeslagen te hebben was ik van mijn lot af. In maart wordt het laatste bedrag van mijn rekening afgeschreven. Daarna gelijk de automatische overschrijving naar mijn spaarrekening in orde gemaakt. Nu weet ik zeker dat ik tenminste elk jaar in de prijzen ga vallen met een besparing van € 141,--.

11 opmerkingen:

 1. Echt belachelijk dat ze het je zo moeilijk maken van een lot af te komen...!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. tuurlijk niet belachelijk: zij moeten zo veel mogelijk klanten vasthouden, hebben een totaal ander belang dan degene die op wil zeggen.
   Als jij elke maand 500 euro van je baas zo maar krijgt ga je toch ook tegensputteren als die daar mee wil stoppen. Deze organisatie idem.

   Verwijderen
 2. Leuk idee, om het geld van je lot zo aan te passen naar een gegarandeerde prijs!
  Gerlinda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goed idee om het bedrag op een aparte rekening te zetten. Heel leuk bedacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij ons is die prijs gevallen, wij deden niet mee. Ik heb met eigen ogen kunnen aanschouwen hoe mensen a) depressief werden omdat zij naast diegene wonen die de megaprijs hebben gekregen, b) dat degene die de hoofdprijs won veel schooiers aan de deur kreeg c) dat geluk niet alleen met geld hebben te maken heeft d) volgens mij is er niemand echt gelukkiger geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Houd er rekening mee dat ze je de rest van je leven blijven bellen om je over te halen terug te komen... Julia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb me vervolgens wel gelijk geregistreerd bij het bel-me-niet-register, dat moest ik doen volgens de medewerker om niet meer lastig gevallen te worden. Ik hoop dat het werkt, want ik ben er ook bang voor....

   Verwijderen
 6. En je blijft ook post krijgen... Wekelijks ontvang ik post van de Postcodeloterij en ook van andere loterijen waaraan ik nog nooit meegedaan heb... Ik maak niets open en kiep het zo de vuilnisbak in, als je meedoet aan dit soort loterijen, betaal je hier dus ook voor... Zinloos en kansloos trouwens, want juist door de hoeveelheid post zal ik noooooit meer deelnemen, lid worden en meedoen. Gelukkig ben je in ieder geval nu van deelname en betaling verlost!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, daar ben ik ook bang voor. Denk dat ik alles maar retour afzender ga sturen en dan hopen dat het ooit stopt. En als het na een half jaar toch niet gestopt is, dan ook gelijk hup bij het oudpapier.

   Verwijderen
  2. Het is een beetje raar, maar als je erop zet, "geadresseerde overleden" heb je de meeste kans dat je niets meer krijgt.

   Verwijderen
  3. Ben ook een tijd lastig gevallen met geadresseerde reclame. Eerst gooide ik ze gewoon weg tot ik bedacht dat ik in hun bestand zit en dus post blijf ontvangen. Toen stuurde ik het ongeopend retour met de vraag om mij uit het bestand te halen. Uiteindelijk heb ik op de envelop geschreven dat ik mij al verschillende keren schriftelijk heb afgemeld (nl het verzoek op de retourenvelop) en of ze zich aan de wet wilden houden en mij uit het bestand willen halen. Dat hielp en uiteindelijk hield de stroom enveloppen op. Scheelt weer een paar bomen. ;)

   Lies

   Verwijderen