vrijdag 21 maart 2014

Even bijpraten....

Afgelopen week was het even rustig op mijn blog. Mijn laptop had kuren of liever gezegd het opladen van de laptop ging even niet en dat terwijl ik net een paar maandjes geleden een nieuwe adapter had gekocht. Het probleem was dit keer niet de adapter zelf, maar mijn laptop die er geen contact mee kon maken. Ik heb er iemand naar laten kijken en volgens hem zou het hele moederbord vervangen moeten worden, omdat de connector waar het probleem zit in het moederbord zit geïntegreerd. Dit grapje zou € 120,-- of misschien nog wel meer kosten. Daar had ik eigenlijk niet zo zin in. Maar gelukkig was er ook een andere oplossing mogelijk: een satéprikker tussen de adapter en connector steken, waardoor het contact wel wordt gemaakt. Ik denk dat ik dat eerst maar eens ga proberen....Het het opladen ging trouwens ook door de snijplank op een gekke manier op het stekkertje te leggen, waardoor deze schuin in de connector komt, kwam ik vorige week al achter. Toen heb ik zo toch goed met de laptop kunnen werken. Ik kon er dan wel alleen mee aan de eettafel werken en niet op schoot op de bank, zoals ik meestal doe. Voordeel was dat ik veel minder achter de laptop zat en daar was ik eigenlijk ook wel weer blij mee. Dus ik kijk het nu maar even aan, wil er eigenlijk niet te veel geld aan uitgeven, hoewel het wel het apparaat is wat ik het meest gebruik. Ik klungel nog wel even een tijdje aan. Voor manlief deze week ook al een "nieuwe" laptop gekocht: een tweedehandse voor € 245,-- via een bedrijf dat lease laptops van bedrijven opkoopt, nakijkt, opschoont en dan verkoopt. Zo heb je toch een goede laptop die nog niet zo oud is voor relatief gezien weinig geld. Hij bevalt gelukkig goed. Mocht het oplaad probleem van mijn laptop gaan irriteren, kan ik dat misschien ook nog doen.

Door het minder op de laptop werken, heb ik me vooral met de noodzakelijke dingen op internet bezig gehouden en minder met bloggen en blogs lezen. Eigenlijk voelde dat ook wel lekker. Ik volg te veel blogs en het slokt toch wel veel tijd op. Ik moet denk ik maar eens in een selectie maken van welke blogs ik echt graag lees. En er viel ook niet veel te bloggen, want er gebeurde weinig spannends in mijn leven.

Er gingen wat zaadjes van sla, radijs en spinazie de grond in. Ik vulde de belastingaangifte in
en we krijgen nog ruim 500 euro terug, kijk dat is weer leuk. En we hadden nog een intake gesprek voor eettherapie voor zoontje. Dat laatste is dan wel weer spannend, maar er komt toch nog eerst een vooronderzoek en dan nog op de wachtlijst, dus voordat we daar aan gaan beginnen zal het wel weer zomer zijn.

O'ja en we gingen nog naar de opendag van de peuterspeelzaal en schreven zoontje in. De locatie van de nieuwe democratische school in onze gemeente is nog steeds niet bekend. En na een gesprek met zowel arts als psycholoog bij de follow-up vroeggeboorte in het ziekenhuis over schoolkeuze, is onze voorkeur hiervoor ook een beetje veranderd. Ze adviseren gestructureerd regulier onderwijs, en zonder dat ik onze ideeën over deze nieuwe school had geventileerd, werd er duidelijk aangegeven dat prematuren toch het meest gebaat zijn bij structuur en kleine groepjes. Iets met de hersenen die anders zijn ontwikkeld, weet het verhaal niet meer precies, want komt bij zo'n follow-up genoeg informatie op je af. Gelukkig is manlief er altijd bij, zijn hersenen werken als een spons. Uiteindelijk willen we wat het beste is voor zoontje, welke ouder niet, dus nu toch voor een reguliere speelzaal gekozen.

En vandaag gingen we met een vriendin en haar zoontje, op de meest regenachtige dag van de afgelopen weken, naar een attractiepark/speeltuin. We hadden vrijkaarten gekregen en gelukkig was er binnen ook genoeg te beleven. Na 3 uur achter zoontje aanrennen, omdat ik de trappen in de binnenspeeltuin toch wel eng vond, hielden we het voor gezien. En vielen de kindjes heerlijk achter in de auto in slaap, zodat we toch nog tijd hadden om even rustig bij te kletsen.

En morgen dan maar eens opzoek naar een ander bed voor zoontje. Die kukelde maandagavond gewoon uit zijn ledikantje. Iets met zwaartekracht en vooroverhangen over de rand en geen gevaar zien. Omdat hij inmiddels ook regelmatig de slaapzak uittrekt, denk ik dat we toch maar een 1-persoonsbed voor hem moeten aanschaffen. Pfff...ineens gaat het dan wel weer heel snel allemaal.

Een beetje een onsamenhangende blogje, maar op dit moment zit er even niet meer inspiratie in.

6 opmerkingen:

 1. Heb je misschien de website voor mij van het bedrijf van de laptop? Ik ben mij aan het oriënteren voor een nieuwe maar de bedragen liggen zó hoog...
  Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb de laptop besteld bij http://www.laptops4all.nl/
   Succes met je zoektocht!

   Verwijderen
  2. Ik wilde precies de zelfde vraag stellen. Dus blij met de link. Dank je.

   Verwijderen
 2. Mijn prematuurtje doet het super op de openbare basisschool. Hij komt aardig mee en de juf vindt dat hij gevoelsmatig alleen wat last heeft van zijn lengte (95cm). Ondanks wat het ziekenhuis altijd zei, hebben we geluisterd naar ons eigen gevoel en daar zijn we nogsteeds heel blij mee.
  Succes met het zoeken van een school!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat een school openbaar is zegt nog niets over de gebruikte onderwijsstroming. Jenaplan, Montesorri, Vrije school, Freinet geeft informatie over hoe het onderwijs is ingericht, openbaar zegt iets over het aanname beleid en deels over de lessen die gegeven worden bv wel godsdienst of de dag starten en eindigen met een gebed. Maar ook een bijzondere school kan Jenaplan, Montesorri of Freinet zijn.

   Verwijderen
 3. Het is regulier onderwijs met het PBS beloningssysteem. Dus gewoon ouderwets klassikaal les met alleen wat extra hulp voor de kindjes die wat meer of juist minder hulp nodig hebben. Dus ook extra pakketten voor hoogbegaafde kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen