maandag 10 maart 2014

Lekker bezig

Oh wat was ik gisteren lekker op dreef. Ik ben normaal echt geen opruim- en schoonmaaktype. Meestal ga ik als er bezoek komt een uurtje van te voren in sneltreinvaart door het huis om de ergste troep op te ruimen, zodat het in ieder geval schoon en opgeruimd oogt. Geen idee waarom eigenlijk, want volgens mij kennen alle bekenden wel mijn echte aard. Maar eigenlijk is bezoek ook wel een soort stok achter de deur, dan doe ik tenminste iets. Koken vindt ik leuk, maar verder is het huishouden niet echt aan mij besteed. Gelukkig is manlief net zo'n sloddervos als ik.

Maar gisteren was ik lekker op dreef. En als ik zin in opruimen heb, moet ik daar gebruik van maken, anders wordt het hier echt een zwijnenstal. Ik draaide de twee laatste wassen en voor het eerst in een half jaar tijd zag ik de bodem van alle wasmanden weer eens. Vouwde alles en legde het zelfs in de kast (meestal blijft het ergens op de trap liggen of in de wasmand). Ik ruimde de schuur op, inclusief alle plantenpotjes en overgebleven hout wat nog van het klusproject van zolder kwam. We hebben nog 3 tl-lampen staan. Denk dat ik schoonvader volgend weekend als hij hier komt maar eens lief aankijk of hij er één in de schuur wil bevestigen, de andere twee kunnen dan weg. En er staat nog een berg rommelmarktdozen. Ik sta volgend weekend nog op de rommelmarkt, maar daarna gaat alles wat over is weg. Misschien wil schoonmama nog wat hebben, zij staat ook regelmatig op rommelmarkten en anders gaat het naar de kringloop. De rommelmarkt waar ik elk jaar stond stopt er mee, dus ik ga het maar eens opruimen. Er is wel een andere rommelmarkt, die waar ik nu heen ga, maar die is veel kleiner. De schuur was in 2 uurtjes opgeruimd, zo gedaan dus als je het een beetje bijhoudt. Vorig jaar was ik er een dag mee bezig.

Nadat de kattenbak schoon was gemaakt, ging ik ook nog maar even de keuken in. Brood gebakken voor manlief om mee te nemen naar zijn werk. Tegenwoordig bak ik 4 kleinere broodjes per keer, hij neemt er dan elke dag 1 mee naar zijn werk, daar heeft hij voldoende aan en vindt hij veel makkelijker. Daarna bakte is nog een pompoenbrood, die wel erg nat bleef, geen idee of het zo hoort. Deed wel een ei minder in het beslag, want de eieren waren op. Ik vond het niet lekker, maar manlief gelukkig wel. En daarna maakte ik nog zelf frieten. We hadden een zak met grote patataardappels gekregen. Ik haalde de frituurpan uit het stof, vulde het met verse olie en toen ging ik aan het bakken. En het resultaat was heerlijk! We eten eigenlijk bijna nooit meer friet. De laatste keren dat we het haalden viel het zo tegen. Dit was denk ik de eerste keer in 2014 dat we friet aten. Maar zo vind ik het echt wel lekker, dus dat doen we van het voorjaar nog wel een keer, want de zak is nog niet op.

In de tuin werden ook nog wat dingen gedaan, ik las een boek, speelde wat met zoontje en toen was de dag al weer voorbij. En plofte ik heerlijk voldaan op de bank om twee afleveringen van de serie 'In Vlaamse velden' te kijken. Zo mogen er van mij wel meer dagen komen! Wie weet wonen we dan eens in een net en opgeruimd huis, maar dat is vast een utopie.

7 opmerkingen:

 1. Heerlijk he, die zon. Daar krijg ik dus ook energie van om veel te doen. Ook ik heb al aardig wat gepoetst en opgeruimd de afgelopen dagen. En de was kan weer naar buiten, heerlijk!
  Die serie ken ik niet, ik zal eens even googelen waar het over gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bezoek is voor mij ook een goede stok achter de deur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hihi ja dat ken ik,zodra er bezoek kom dan ga ik ook als een gek aan de gang,
  maar je bent goed bezig geweest zeg,ga zo door ,en geniet van dit weer.

  liefs yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed bezig zeg! Gebruik maken van opruimkriebels als ze er zijn, en fijn dat je zoveel energie hebt. Ben je ook nog suikervrij?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerljk als je alles weer aan kant hebt! Ik heb de grote schoonmaak al achter de rug. Nu is het een kwestie van bijhouden, tijd over dus om lekker te genieten van de zon!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben gelukkig wel wat veranderd. Ik was ook wel een sloddervos, maar heb nu een leeg huis dat scheelt ook wel. Dan is alles beter te overzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo'n opruimaanval moet je inderdaad goed benutten! En het gevoel van voldoening is daarna altijd heerlijk vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen