woensdag 5 oktober 2016

Verrassing!

De laatste maand ben ik eigenlijk niet aan bloggen toegekomen. Niet dat het hier zo druk was, maar mijn lichaam was wel druk in de weer en zelf had ik daar nogal last van vermoeidheid en misselijkheid. In mijn buik zit nu een minimensje, 12 weken zwanger, het eerste trimester zit er bijna op.

Gelukkig voel ik mij inmiddels weer een stuk beter. En nu we ook de eerste controles hebben gehad, krijg ik meer vertrouwen in een goede zwangerschap en durf ik bijna te geloven dat we hier straks ouders zijn van twee kindjes. Dat zijn we natuurlijk al, die kleine in mijn buik telt nu al mee!

Doordat de eerste zwangerschap bij mij niet voorspoedig verliep, heeft het wel even geduurd voor we een tweede zwangerschap aandurfden. En toen we dat aandurfden, duurde het nog bijna 1,5 jaar voordat het zover was. Ergens was ik al met een acceptatieproces begonnen dat het misschien maar beter was zo. Maar nu ben ik dol gelukkig en hoop dat ik straks eindelijk eens kan genieten van een normale zwangerschap, natuurlijke bevalling en kraamperiode. En als het niet zo is, dan weten we inmiddels ook dat wij ons daar als gezin prima doorheen kunnen slaan.

De controles bij de verloskundige en later met doorverwijzing nog eens in de het ziekenhuis waren allemaal goed. Herhaling op HELLP (ernstige zwangerschapsvergiftiging) is zeker aanwezig, maar de kans is heel veel kleiner en als het toch gebeurd meestal later in de zwangerschap. Ik kreeg in ieder geval complimenten dat ik zoveel ben afgevallen en daarmee heb ik zelf de herhalingskans al enorm verkleind. Met aanvullende medicatie, moet die kans nog verder omlaag gaan.
Bij 20 weken krijgen we nog een uitgebreide hartecho, dit in verband met de hartafwijking van Dirk. Spannend, maar ook geruststellend. Bij Dirk was deze afwijking bij de 20-weken echo gemist en kwamen we hier pas bij de laatste echo, 3 dagen voor de geboorte achter. Van de ene kant ook maar gelukkig, anders was mijn zwangerschap vanaf 20 weken al niet meer rooskleurig geweest, nu heb ik nog 8 weekjes langer onbezorgd kunnen genieten.

De komende tijd hoop ik weer wat meer energie te hebben en vaker te kunnen bloggen. In ieder geval zijn jullie nu op de hoogte van het laatste nieuwtje!

29 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd! Wat fijn dat je zwanger bent! Inderdaad ook heel spannend, ik heb zelf twee keer het HELLP-syndroom gehad. De tweede keer was het precies vier weken later dan de eerste keer, dus dat scheelt echt veel. Hoeveel weken was jij zwanger toen Dirk werd geboren?
  Hopelijk voel je je snel wat fitter, en geniet van de zwangerschap!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je felicitaties. Ik ben met 28 weken + 5 dagen opgenomen in het ziekenhuis, waar niet veel later bleek dat ik HELLP had. Ze hebben het nog even kunnen uitstellen, maar met 31 weken + 1 dag is Dirk gehaald.

   Verwijderen
  2. Dat is best veel te vroeg! En toen ook nog die hartafwijking... Joh, ik hoop heel erg voor je dat het nu veel beter gaat! Geweldig goed dat je zo bent afgevallen, alles helpt! Je slikt nu zeker ook Ascal? Ik weet het allemaal nog erg goed, al is het 17 en 14 jaar geleden... (Mijn eerste probleemzwangerschap stopte met 27 weken, de tweede met 31. De zwangerschap daarna ging gewoon goed!!!)

   Verwijderen
 2. Hartelijk gefeliciteerd met de zwangerschap.... Ik duim voor een voorspoedige zwangerschap, een vlotte bevalling en een gezond broertje of zusje voor T. liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Proficiat, dat alles goed mag verlopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hartelijk gefeliciteerd! Het leven zit vol verrassingen! Je zin 'En als het niet zo is, dan weten we inmiddels ook dat wij ons daar als gezin prima doorheen kunnen slaan' raakt me diep... Ik hoop zo ontzettend met heel mijn hart voor jullie dat je zwangerschap en bevalling voorspoedig, zonder complcaties en vooral vrolijk en blij verloopt! Ik duim voor jullie en volgens mij heel veel mensen met mij. Hele dikke kus en knuffels en hopelijk tot snel blogs! ♥ ♥ ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd, altijd fijn om te lezen hoe blij mensen ermee zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi nieuws! Van harte gefeliciteerd hoor! Ik hoop dat je zwangerschap voorspoedig verloopt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat leuk nieuws, van harte gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat prachtig nieuws! Van harte gefeliciteerd. Ik wens je een voorspoedige zwangerschap. Herinneringen aan het verloop van je vorige zwangerschap zitten niet op een roze wolk, ik hoop en wens dat je het nu anders mag ervaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat n heerlijk glimlachnieuws. En met 2 grote kerels naast je, kun je hier ook goed van gaan genieten. Mooi zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig nieuws.
  Van harte en geniet ervan

  Siny

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd, en een hele fijne, voorspoedige zwangerschap gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie verrassing, gefeliciteerd en dat alles goed mag blijven gaan en jullie aan het einde een prachtige zoon of dochter in de armen mag houden.
  Groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat fijn! Ik kan me voorstellen dat de stap naar acceptatie heel groot is en dan gebeurt het alsnog, een wonder noemen ze dat toch? 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 14. War fijn dat jullie wens voor een tweede kindje na anderhalf jaar proberen toch gaat uitkomen! Van harte gefeliciteerd en ik wens je een heel voorspoedige zwangerschap toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een goed nieuws en wat spannend. Je zit niet op zo'n roze wolk door je vorige zwangerschap maar zoals je zegt, wat er ook gebeurt, hier komen jullie ook doorheen.
  Ik hoop dat alles zo goed als mogelijk gaat, jullie zijn door de extra controles goed voorbereid. Nu genieten van het goede nieuws en de extra energie. X

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een goed nieuws en wat spannend. Je zit niet op zo'n roze wolk door je vorige zwangerschap maar zoals je zegt, wat er ook gebeurt, hier komen jullie ook doorheen.
  Ik hoop dat alles zo goed als mogelijk gaat, jullie zijn door de extra controles goed voorbereid. Nu genieten van het goede nieuws en de extra energie. X

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik had je via FB al gefeliciteerd, maar hierbij nog een keer: wat een ontzettend fijn nieuws! Ik ga heel hard voor jullie duimen dat je een hele fijne zwangerschap mag hebben, zonder enige complicaties. Je wordt in ieder geval goed gemonitord nu.
  Lieve groet, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een geweldig nieuws. Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Van harte gefeliciteerd. Mooi. Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een ontzettend mooi nieuws! Ik vond het erg knap dat je destijds een blogje wijdde aan het uitblijven van een zwangerschap dus nu extra gefeliciteerd! Ik hoop dat alles goed mag gaan en jullie een gezond kindje mogen krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Fijn dat je je weer wat beter voelt en gefeliciteerd met de zwangerschap!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een heerlijk nieuws! Ik hoop dat je een heel fijne zwangerschap mag hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. OOOh ik lees het nu pas, Gefeliciteerd!!! Ik wens jullie alle goeds!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Gefeliciteerd! Heel blij voor je! Blijf ons op de hoogte houden? Je schrijft zo leuk!! Lieve groet Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Sjouke, hoe is het met jou? Ik mis jouw blogs en hoop dat een goede/mooie reden heeft.

  BeantwoordenVerwijderen