vrijdag 7 oktober 2016

Een slecht voorgevoel

Bedankt voor alle felicitaties en lieve woorden van gisteren. Het geeft mij een fijn gevoel dat iedereen zo meeleeft.

Vorige week stond ons een minder aangename verrassing te wachten. Ik had al diverse keren op internet gelezen dat hier in het dorp een bende actief is die het voorzien heeft op airbags en navigatie. In onze wijk is er ook diverse malen in auto's ingebroken, ook in onze straat. Toen ik vorige week maandag op facebook een bericht voorbij zag komen dat ze ook in onze straat weer actief waren geweest met auto's openbreken, kreeg ik een slecht voorgevoel. Zou onze auto dit keer ook het doelwit zijn geweest? Het was al laat en donker en besloot maar naar bed te gaan. We hadden de auto sinds zaterdagmiddag niet meer gebruikt en stond een klein eindje verderop, maar wel in het zicht van ons huis. Zo aan de buitenkant was niks raars opgevallen.

Dinsdagochtend, nadat ik Dirk naar school had gebracht, besloot ik toch maar even een kijkje te nemen bij onze auto. En ja hoor, het was raak! Toen ik de beslagen ramen schoon veegde, zag ik gelijk dat de airbag uit het stuur ontbrak en ook het dashboard lag open op de grond en ook daar ontbrak een airbag. De linkerportier was ontgrendeld, maar behalve het slot dat iets scheef stond was er niks te zien. Ik heb gelijk wat foto's gemaakt en gecontroleerd of er verder niks ontbrak. Blijkbaar waren ze niet geïnteresseerd in een 6 jaar oude tomtom.

Er bekroop mij een naar gevoel. Een auto is maar een auto, en ik heb totaal geen emotionele band met onze auto. Maar dat anderen aan je spullen zitten, daar kan ik zo verdrietig en boos om worden. Nadat ik Alex had ingelicht, de politie gebeld en die stond binnen een kwartiertje op de stoep. De aangifte werd netjes opgenomen en verder werd er verteld dat er weinig aan te doen is. Ze zijn de bende wel op het spoor, maar tot nu toe hebben ze nog geen aanhouding kunnen verrichten. Een auto-alarm biedt niet altijd oplossing, een stuurslot schrikt misschien wel de dieven af, want voor 1 airbag nemen ze de moeite niet en gaan ze op zoek naar een ander makkelijker slachtoffer.

Nadat ik ook de verzekering had gebeld, konden we dezelfde middag nog terecht bij een schadeherstelbedrijf. We kregen een leenauto mee, nieuw en luxe waar Alex dan weer blij mee was, en de volgende dag konden we onze auto weer ophalen. Alleen de slotreparatie duurt iets langer, want die moet precies nagemaakt worden, anders moeten de sleutels worden vervangen.

Gelukkig zijn we goed verzekerd en is alles snel en kosteloos opgelost. Zonder verzekering hadden we een mooie rekening van € 1200,-- kunnen verwachten, wat een geld.

We zijn nu aan het kijken om toch een stuurslot aan te schaffen. Kost iets meer dan 100 euro, maar omdat ze zo vaak in deze buurt actief zijn, wel de moeite waard. Er zijn auto's die inmiddels meerdere malen het slachtoffer zijn geweest.

7 opmerkingen:

 1. ooo joh wat erg,wat een stomme lui die dit heeft gedaan,ik kan me daar heel kwaad om maken he,maar gelukkig ben je goed verzekerd

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat balen! Vervelend gevoel inderdaad dat anderen aan jouw spullen zitten. En ook gewoon heel vervelend dat je er dan dus werk mee hebt: naar de garage, kosten, etc.

  Maar, wat ik me afvraag. Wat moeten ze in hemelsnaam met die airbags? Navigatie kan ik me wat bij voorstellen, maar waarom zou je de airbag uit de auto stelen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die airbags schijnen tweedehands nog een paar honderd euro per stuk op te leveren. Er is echt een handel in die dingen. Als er een ongeluk is geweest met een auto moeten de airbags vervangen worden.

   Verwijderen
 3. Ahhhhh gefeliciteerd met je zwangerschap, superleuk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad spuugvervelend, mensen die niet van andermans spullen kunnen afblijven. Dat is ook nog een flinke schadepost; fijn dat jullie goed verzekerd zijn.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad goed dat je een nette verzekering hebt gehad! Wij hadden een paar jaar terug een hele leuke Nissan die we blijkbaar niet goed hadden verzekerd. Na een soortgelijk incident hebben we gewoon uit eigen zak moeten betalen. Bewust kiezen van een goede verzekering is dus echt een must!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik mis je al een hele tijd. Gaat het wel goed?

  BeantwoordenVerwijderen