vrijdag 2 september 2016

Kleine moeite, grote besparing

Toen we onze autoverzekering afsloten, werden we geconfronteerd met een hoge verzekeringspremie. Doordat we beide jarenlang een lease-auto hebben gereden, hebben we geen schadevrijejaren opgebouwd en dan betaal je dus de hoofdprijs.

Ik ging eens zoeken op de site van de verzekeraar of er niet een regeling was voor lease-rijders. En die was er. Met een brief van de lease-maatschappij met daarin het aantal jaren dat je schadevrij hebt gereden, kon je toch nog korting krijgen op je premie.

Nu staat de auto op naam van Alex en moest hij er dus achteraan om zo'n brief je regelen. En laat hij nu zo iemand zijn die soms in dit soort dingen nogal laks is en het niet de moeite waard vind. Maar het verbaasde mij toch dat hij actie ondernam.

Hij belde de lease-maatschappij, maar die konden geen verklaring afgeven, want de auto was overgedragen aan een collega en ze hadden hem dus niet tussentijds kunnen inspecteren. Daarom belde Alex maar zijn oude werkgever en die wilde wel mee werken en schreef een brief dat hij 2 jaar schadevrij in deze auto heeft gereden. Deze brief stuurde Alex door naar de verzekeraar.

En hoewel er bijna 2 maanden tussen het afsluiten van de verzekering zat en het doorsturen van de brief. Was de verzekeraar toch zo coulant om de schadevrije jaren mee te nemen in de premieberekening. Het scheelt ruim € 13,-- per maand, dat is toch mooi meegenomen. Alex zelf was ook stomverbaasd over het verschil, dus wie weet is hij de volgende keer minder laks in dit soort dingen.

Ik ben benieuwd of we nog premie terugkrijgen van de reeds twee betaalde maanden. Maar voor de komende jaren, levert het een leuke besparing op, als we tenminste geen schade rijden.

3 opmerkingen:

  1. Netjes! Voor de komende tijd heb je dat dan maar weer binnen. En helemaal mooi als je het natuurlijk voor de twee reeds betaalde maanden ook nog terug krijgt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn hè?! Zo kwam ik er te laat achter dat mijn man zijn schadevrije jaren verlopen waren. De nieuwe auto stond inmiddels op zijn naam dus mooi balen. Gelukkig konden we mijn 2 jaren overschrijven naar hem en kregen we met terugwerkende kracht een goedkopere premie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super! Hier ook geen flauw benul dat dat zoveel zou schelen!

    BeantwoordenVerwijderen