dinsdag 28 juni 2016

Dagje naar "de Poel"

Hier in de omgeving zijn ze al een paar jaar bezig met Park Lingezegen. Een mooi initiatief waarbij op verschillende locaties tussen Arnhem en Nijmegen natuurgebieden, fietspaden en natuurspeelplekken worden aangelegd. Vanaf het begin volg ik dit project. En ik heb mee gecrowdfund aan Landerij de Park, een centrum van natuurbeleving, hoewel nog in aanbouw, leuk om met de kinderen heen te gaan.

Afgelopen zondag was het de dag van Park Lingezegen. Er waren volop activiteiten en wij kozen ervoor om naar de opening van speelplek de Poel. Hier waren we zelf nog niet geweest en onze voorgaande ervaring was dat het bij Landerij de Park nogal eens druk kan zijn als er meer activiteiten worden georganiseerd. Wij zoeken liever de rust op.

Voor ons is "de Poel" een klein kwartiertje fietsen en hoewel buienrader buien aangaf, gingen we toch maar. De lucht werd steeds donkerder en de organisatie deelde "emergency poncho's uit". Gelukkig ging het onweer net langs ons heen, maar nat waren we wel. Hoewel Alex al nat was, door in het water te springen bij een heldhaftige reddingsactie, toen een meisje van het vlot was gevallen en klem zat.

Na de bui klaarde de lucht gelukkig op en bakten we een broodje op het kampvuur, namen een kopje soep gemaakt op houtvuur, zochten beestjes in het water en klommen over bruggetjes en stenen. Ondanks het weer een leuke dag!


1 opmerking: