dinsdag 1 september 2015

Oogst uit eigen tuin

Dit jaar heb ik door onze verbouwing weinig aandacht aan de (moes)tuin besteed. In het voorjaar was ik nog wel even actief om wat dingen te zaaien, maar na wat sla en spinazie geoogst te hebben en hier de verbouwing eind mei begon, heb ik de tuin verwaarloosd.

Maar de tuin verwaarloosde ons niet. Tijdens de verbouwing plukte ik zo nu en dan toch wat frambozen en later ook aardbeien en bosbessen. En nu kan ik vollop cherrytomaatjes oogsten, stond er ergens verstopt nog wat snijbiet en hangen de druivenstruiken bom en bomvol. Achter de frambozen ontdekte ik zelfs nog een pompoenplant die nu toch ineens enorm gaat groeien. Ik verwacht er niet nog pompoenen van te kunnen halen, maar leuk is het wel!

Inmiddels is de achtertuin weer aardig opgeruimd. Er wordt van het weekend nog een muurtje gemetseld, omdat we de poort hebben verplaatst. Dan hoeft er alleen nog wat grond verplaatst te worden en is de tuin weer netjes. De voortuin hebben we ook maar eens goed aangepakt, het was een beetje een rommeltje.

We hebben het pad nu verplaatst naar de zijkant, zodat we 1 grote voortuin hebben, met een smal looppaadje in het midden. De kersenboom, bessenstruiken en aardbeien hebben nu meer ruimte. En het ziet er weer iets strakker uit. Alles wel low-budget trouwens. we gebruikten de overgebleven stenen van de achtertuin voor het nieuwe pad en de stoepbandjes had schoonvader nog ergens liggen.

Als ik nu al zoveel opbrengst uit eigen tuin heb, ben ik benieuwd hoeveel ik wel niet kan oogsten als ik er wel energie in steek!


4 opmerkingen:

  1. Slekker joh. Ik zou wat blad van de druivenstruik halen, worden de druiver snelle bl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn hé, die onverwachte kadootjes van de natuur......fijne dag nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk hé? Als de natuur gewoon lekker zijn eigen gang gaat en je alsnog verrast met haar vruchten? Fijn hoor!

    BeantwoordenVerwijderen