woensdag 2 september 2015

De weggeefkast komt eraan!

Vandaag kwam ik een leuk initiatief tegen in de krant: de weggeefkast. De weggeefkast is een onderdeel van het project Gelderland helpt. Dagelijks komt de rubriek Gelderland Helpt op de radio. Hierbij kunnen luisteraars een oproep doen als zij op zoek zijn naar een voorwerp, een persoon of dienst. Met de hulp van andere Gelderlanders wordt er geprobeerd om deze hulpvragen op te lossen. Het doel is om in elke gemeente een weggeefkast te plaatsen, waarin mensen hun overbodige spullen kunnen plaatsen. Als je iets leuks in de kast ziet, mag je het meenemen. De weggeefkasten worden hoofdzakelijk een bibliotheken geplaatst. Een prima plek lijkt me, waar het juiste publiek komt.

Zelf heb ik nog wel wat dingen die ik graag op deze manier zou willen weggeven. Via MP en de weggeefhoek op FB heb ik toch te vaak voor niks zitten wachten...eigenlijk heb ik daar geen zin meer in. Alleen nog de echt duurdere dingen zet ik op MP.

De kringloop is ook een optie, maar ik vind dat de kringloop hier vaak veel te hoge prijzen vraagt. Tja, en wat doe je dan met je overbodig geworden spullen? Ik heb ook weleens zitten denken om hier een klein kastje naast het huis te plaatsen, maar hier komen niet zoveel mensen langs. Daarnaast was ik bang voor vandalisme o.i.d.

Kortom ik ben helemaal blij met de weggeefkast die in onze gemeente komt!


6 opmerkingen:

 1. Wat een ontzettend leuk initiatief! Jammer dat Gelderland zo ver weg is vanuit zuid-holland....
  Ik ga duimen dat de weggeefkast ook snel in de rest van nederland te vinden is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig initiatief, ik hoop dat er heel veel mensen gebruik van gaan maken! #maarikdenkhetwel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super initiatief! Zouden zeker meer dorpen en steden moeten doen. Ook ik ben klaar met MP en de veel te dure kringloop, maar zou graag mijn nog goed te gebruiken spulletjes van de hand doen. Goed over nagedacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het een superleuk idee! Hopelijk wordt het een succes!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb een mini bieb in mijn voortuin en zet daarbij geregeld gratis mee te nemen dingen bij, zoals wol, bekers, kaarsenhouders, blikken en kleding. Het is vaak heel snel weg en idd. naar de kringloop brengen blijft een optie maar de prijzen die er nu gevraagd worden zijn buitensporig hoog.

  groet,
  Silvia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zelf heb ik een weggeef/ruilkast in mijn voortuintje staan en ik hoop alle kasten uit mijn stad Almere op de kaart te gaan plaatsen via Facebook: https://www.facebook.com/weggeefkasten/

  BeantwoordenVerwijderen