vrijdag 15 mei 2015

Zonder keuken

Vandaag werd onze keuken gedemonteerd en opgehaald. Het was nog een hele klus om de keuken te verkopen op MP. Héél veel biedingen en geïnteresseerden, veel mensen die kwamen kijken en het een mooie keuken vonden. Maar uiteindelijk ging het steeds niet door, keuken paste net niet. Daarnaast was er een hand vol mensen dat gewoon weg niet meer reageerde op emails of na een lange mailwisseling met allerlei vragen er alsnog vanaf zagen. Uiteindelijk vonden we een koper die vrij flexibel was qua datum van demontage. Hij wilde de keuken gebruiken voor een instelling voor geestelijk gehandicapten. We zakten wat met de prijs om hem tegemoet te komen. Uiteindelijk bracht de keuken maar een paar honderd euro op, maar we zijn blij dat we er vanaf zijn, deze vakkundig werd verwijderd door twee klusmannetjes van de instelling en dat we er mensen nog blij meegemaakt hebben. Alle eurootjes zijn mooi meegenomen voor de verbouwing.

We hebben nog niet de exacte datum wanneer de aannemer hier gaat beginnen, maar ik ga er vanuit dat het binnen nu en twee weken is, aangezien we hebben laten vastleggen dat de werkzaamheden vóór 1 juli afgerond moeten zijn en ze verwachten zo'n zes weken bezig te zijn.

De komende tijd moeten we ons maar even behelpen zonder keuken. Via MP tikte ik een elektrisch 2-pits kookplaatje op de kop voor een tientje. Kunnen we de komende tijd tenminste koken. Verder hebben we een elektrische koelbox als koelkastje en moeten we maar even op de hand afwassen en water van boven halen. Ik heb wat keukengerei en etenswaar in bakken zitten en zo redden we ons de komende dagen wel. Wat vaker boodschappen doen, omdat de koelbox niet zo groot is en wat makkelijker gerechten koken dan maar. De oven ga ik echt wel even missen. Maar het samen afwassen voelt wel weer heel gezellig en ook een beetje creatief zijn met koken is best een leuke uitdaging.

Zodra de aannemer hier echt gaat beginnen, gaan we tijdelijk ergens anders wonen. Want echt in de verbouwing zitten, daar zag ik enorm tegenop. En gelukkig hebben we de mogelijkheid om gratis ergens anders tijdelijk te kunnen wonen.

9 opmerkingen:

 1. Wat een toeval, bij ons gaan ze maandag beginnen! Ook 6 weken. Morgen en overmorgen slopen we de keuken eruit. We gaan deze waarschijnlijk (deels) hergebruiken, voorzichtig slopen dus.
  De koelkast en het losse fornuis komen tijdelijk in de woonkamer, naast alle dozen met keukenspullen.
  Wordt dus een redelijke chaos met ons 6 'en.
  We hopen op veel mooi weer, veel BBQ'en en ik ga op een open vuurtje koken. Daarnaast hebben we ons campinggaspitje, alleen zijn de pannen daar zo klein van.
  Per dag mag iedereen 1 beker/bord/bestek gebruiken, 's avonds met de hand afwassen.
  6 weken geen keuken is voor mij de grootste straf, koken is echt mijn hobby.
  Ik doe gewoon mijn ogen maar dicht en denk aan het eindpunt.
  Succes, gr, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. LEUK LEUK LEUK hier ga je echt van genieten en al zal je wel eens zuchten in die 6 weken, deze periode is éénmalig dus, herinneringen maken , geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh jij hebt vast nog wel wat receptentips voor 1-pits gerechten :D !! Ik zou haar helemaal uithoren, Sjouke.. en het is waarschijnlijk nog redelijk paleo ook ;) X

   Verwijderen
 3. Dat zal mooi worden. Ik dacht al toen je schreef een aantal dagen niet of gemakkelijk koken?? Ik denk dat zijn 6 weken, maar jullie gaan dus elders wonen. Ik ben heel erg benieuwd naar het eindresultaat. Ach en afwassen met de hand doe ik het hele jaar en gebruik de vaatwasser alleen bij feestjes. Ik vind het nooit goed schoon met de vaatwasser. Veel succes de komende tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo
  Lekker kamperen in eigen huis. Soms lachwekkend, soms frustrerend. Succes het wordt straks heel mooi. En nog steeds lees ik met heel veel plezier je blog.
  Gr. Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kook ongeveer drie maanden per jaar op twee pitjes. Een hooi madam of hooikist is dan echt heel handig. Ik mis een echt fornuis eigenlijk niet. Maar ik hoop natuurlijk voor jou dat de nieuwe keuken er zo in zit. Succes en ik ben benieuwd naar het resultaat. Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kook ongeveer drie maanden per jaar op twee pitjes. Een hooi madam of hooikist is dan echt heel handig. Ik mis een echt fornuis eigenlijk niet. Maar ik hoop natuurlijk voor jou dat de nieuwe keuken er zo in zit. Succes en ik ben benieuwd naar het resultaat. Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kook ongeveer drie maanden per jaar op twee pitjes. Een hooi madam of hooikist is dan echt heel handig. Ik mis een echt fornuis eigenlijk niet. Maar ik hoop natuurlijk voor jou dat de nieuwe keuken er zo in zit. Succes en ik ben benieuwd naar het resultaat. Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En hoe gaat het met de verbouwing?

  BeantwoordenVerwijderen