woensdag 18 juni 2014

Verliefd!

Voordat zoontje er was, gingen we eigenlijk altijd kamperen. Manlief en ik kennen elkaar via scouting, dus kamperen zit in ons bloed. Hoewel wij beiden vanuit huis nooit gingen kamperen.

Meestal reisden we rond met een klein tentje om alleen in te slapen. Maar we hebben ook 2x een rondreis gemaakt met een busje/camper. Het kleine tentje was makkelijk op te zetten, stond binnen 5 minuten en we redden ons er prima mee. Later schaften we nog een grotere tent aan, voor als we langer op 1 plek wilden staan, zoals bij het Sziget festival in Budapest, maar helaas begaven de stokken van deze tent het al na twee vakanties. Misschien had ik terug moeten gaan naar de winkel, zat er nog garantie op, of had ik de producent kunnen mailen, maar op dat moment was ik nog niet zo kritisch en geldbewust. De tent was ook wel 10 dagen blootgesteld aan felle zon en blijkbaar was dat teveel geworden. De tent was ook niet mega duur geweest maar wel van een goed merk. De twee jaar daarna gingen we met een busje/camper op vakantie en dachten we eigenlijk niet meer aan die tent.

Toen zoontje er was konden we het eerste jaar helaas niet op vakantie, daarna wilden we weer weg, maar verkozen naar een proefkampeerweerkend toch een huisje. Onze tent hadden we provisorisch gemaakt voor het dit weekend, maar bleek toch wel krap voor 3. Na vorig jaar in een huisje te hebben geslapen en dit jaar in een luxe tent die er al stond, willen we volgend jaar toch wel weer gaan kamperen. We begonnen dus een zoektocht naar een geschikte tent waar we nog jaren plezier van zullen hebben. En zo kunnen we ook eens vaker lekker een weekendje weg voor niet al te veel geld!

Criteria waren daarbij: makkelijk op te zetten, geschikt voor gezin, liefst katoen maar toch niet te zwaar. Bij haar las ik over een tipitent en ging me daar eens in verdiepen. Aan al onze punten voldeed deze tent wel. Maar de prijs was wel even slikken. Helemaal omdat we toch voor een groter model willen gaan en er gelijk een grondzeil bij wilden nemen.

Maar goed, eerst maar eens kijken. Toevallig was er een tentendemonstatie bij een natuurcamping hier in de buurt. En eigenlijk waren we allebei gelijk verkocht. Er stond al een tent opgezet, toen we vroegen of we ook een groter model konden zien werd die in een paar minuten door een man alleen heel relaxed opgezet. En nee het was niet zoals in een tellsell reclame dat het een amazing product lijkt, maar thuis totaal niet werkt. We stonden er met onze neus bovenop en zelfs manlief die een hekel heeft aan tenten opzetten, was onder de indruk. Ik had van te voren niks over de prijs gezegd, want we gingen toch alleen kijken. Maar manlief was oprecht geïnteresseerd, stelde volop vragen en werd toen toch ook wel nieuwsgierig naar de prijs. Het hielp vast dat er verderop een gezin een familietunneltent aan het opzetten was en daar al ruim een half uur mee bezig was.

Met een folder, prijslijst en een verliefd gevoel keerden we weer huiswaarts. We mogen een weekendje proef gaan kamperen. Daar gaan we zeker gebruik van maken!

Manlief was wel erg geschrokken van de prijs....nou ja, hij had het gewoon verkeerd gelezen: hij had 20.000 euro gelezen i.p.v. 2000 euro..hihi...en dan kwam het grondzeil er nog bij! Daarna vond hij de prijs héél erg meevallen. We hebben de laatste tijd wat extra inkomsten gehad: als we dat bij elkaar leggen, zouden we de tent precies kunnen betalen en hoeven we niet aan ons spaargeld te komen. Zo kregen we nog een fijne 400 euro terug van de belasting, 1500 aan vakantiegeld en we kregen nog een brief van een uit het oog verloren spaarloonrekening die stopgezet wordt, waar toch nog een 600 euro op stond. Alles bij elkaar is dit precies voldoende voor de tent. Toeval of niet?

We gaan er even een paar nachtjes goed over dromen slapen, echt haast hebben we er niet mee. Even een weekend prikken voor het proefkamperen. En daarna kunnen we in de zomermisschien nog een paar keer een weekendje weg en in het najaar misschien nog een weekje. Het scoutinggevoel kwam bij ons beiden weer helemaal terug, net als de geweldige ervaringen in Nieuw-Zeeland en Canada! En als ik bij Valhalla dan die plaatjes van Noorwegen zie, dan denk ik dat we onze volgende bestemming wel weten :-) Maar dan hebben we nog wel een ander praktisch probleem: de auto, want bij kamperen gaat er wel weer meer zooi mee en onze nieuwe peugot 308 (lease auto van het werk) is toch minder ruim dan onze oude polo. Genoeg stof dus om weer over na te denken....5 opmerkingen:

 1. Wie weet,welke foto's je deze zomer gaat plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is precies dezelfde tent die wij op zolder hebben liggen. Wij hebben de kleine, die was groot genoeg voor ons beiden. Hij beviel ons goed en inderdaad was hij zomaar opgezet. Alleen als je slecht weer(regen) hebt en je zit in de tent, dan zie je niets er zit geen raampje in. Daarom hadden wij er een tarp bij gekocht. Inmiddels hebben wij een campertje en gebruiken we de tent niet meer. Misschien een keer op marktplaats zetten... zie nog wel...

  gr. Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi, hi, wat is ie leuk! En ik denk, maar wie ben ik?, dat dit geen toeval is, maar het lot... Dat het geld voor de tent nu 'zomaar' komt binnenrollen, moet gewoon zo zijn... ;-) Sweet dreams!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk he? Ik zag ze ook en ik had toen het zelfde als jij. <3 <3 <3 ik wil kamperen in een tipi! nu! :D
  Fijn dat het geld er zo was!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O'h mooi onze vrienden hebben ook een tipi en Val natuurlijk. Wij hebben zelf een ESVO das ook echt een super grote storm tent.

  Heerlijk kamperen, ik vind het vooral machtig omdat het een goedkope aangelegenheid is :-) Als je het goed doet hé

  BeantwoordenVerwijderen