dinsdag 17 juni 2014

Snelle besparing

Vorige week kreeg ik er al een mailtje over; de woonpakketverzekering die we hebben wordt uitgebreid en daarbij wordt de premie gelijk met € 3,52 per maand verhoogd! Een fors bedrag vind ik, want dat is toch gelijk weer € 42,24 per jaar!

De uitbreiding betreft de standaarddekking voor sieraden van € 1.000,-- naar € 6.000,--. Héél fijn voor ons, want we hebben geen sieraden, en die twee titaniumtrouwringen van ons hebben alleen emotionele waarde. Daarnaast gaat de standaarddekking van audio- en computerappratuur omhoog van € 5.000,-- naar € 12.000,--. Nou denk ik dat we al niet eens aan het bedrag van € 5000,-- waren gekomen, dus deze verhoging is voor ons ook onzinnig. We hebben niet veel meer dan 2 tweedehandslaptops, twee tv's met kont, een dvd-speler die ik 10 jaar geleden gratis bij mijn mobiele telefoon kreeg, een klein audiosetje van 5 euro op de rommelmarkt en boven zwerft nog ergens een stereotoren uit het jaar nul. Vervelend als het gestolen wordt, maar erg waardevol is het allemaal niet.

Daarnaast staat onder het kopje "Uitbreiding" dat de verzekering niet langer het verlies van spullen dekt, bij schade door stoten en vallen een eigen risico van € 250,-- en bij diefstal buitenshuis een eigen risico van € 100,-- wordt toegevoegd. Geen idee hoe ze dit een uitbreiding kunnen noemen?! De 14 jaar dat ik deze verzekeringen heb, heb ik er nog nooit gebruik van hoeven maken gelukkig. Maar ja, ze zijn wel handig voor als.....

Ik ben dus maar weer gaan shoppen. En kwam uiteindelijk bij een andere verzekeraar uit, die me een goed pakket kan bieden voor aansprakelijkheid, inboedel en woonhuis. In plaats van meer betalen, gaan we nu € 4,59 per maand minder betalen. Hé een besparing van ruim € 55,-- per jaar t.o.v. de oude premie. 

Kijk dat is nu leuk, dus eigenlijk moet ik mijn oude verzekeraar wel dankbaar zijn! Die 55 euro is gelijk aan een bibliotheekabonnement voor een héél jaar. Maar ja, die had ik al :-) Of ik kan nu hiervoor lid worden van de "Stichting natuuurkampeerterreinen" waar we al even over dachten, met het oog op dat we de komende jaren vaker een weekendje willen kamperen. Afgelopen zaterdag toevallig hier geweest. Niet om te kamperen, maar wat een mooie plek om met je tentje te staan. Nu nog een tent, maar daarover in een ander blogje meer.

Ik denk dat er zeker veel klanten zijn die de brief over de premieverhoging vluchtig hebben doorgelezen en verder geen actie hebben ondernomen. Het kostte me even een half uurtje werk om een nieuwe verzekering af te sluiten en de oude stop te zetten. Maar het levert me zo een besparing op van bijna 100 euro (nieuwe premie oude verzekeraar t.o.v. premie nieuwe verzekeraar). Dan is het toch eigenlijk een kleine moeite!

11 opmerkingen:

 1. Dat is een lekkere besparing. En dat in een half uur.
  Wel grappig dat je gelijk een bestemming zoekt voor het geld.

  Zelf konden we besparen op onze verzekering door bij 'ongevallen veroorzaakt door kinderen' het hoogste eigen risico te nemen. Mocht er een kleintje komen, dan halen we dat eruit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelijk "een bestemming zoeken" voor het geld is een trucje dat bij mij goed werkt. Als ik moeite moet doen voor 50 euro ben ik soms best laks. Maar als ik dan denk wat ik met het geld kan doen kom ik wel in actie.

   Verwijderen
 2. Ook bij ons een forse verhoging van de woonverzekering afgelopen winter. Zelfde laken een pak, en er werd meteen maar even een tuinverzekering aan vast geplakt. Een tuinverzekering......nu vraag je me. Scheelt ons zelfs 10 euro per maand, en dan ook gewoon bij een grote verzekeraar hoor. Ik snap die verschillen soms echt niet, ze verdienen echt aan de mensen die er niet op letten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kreeg bericht vorige maand dat ik €20 per jaar minder hoef te betalen. Dat was een leuke meevaller.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mijn verzekering stuurde me al een aantal keren een berichtje dat ik onderverzekerd ben met mijn inboedel verzekering, oh ja , en hoe weten zij dat dan? , ik heb overwegend 2e hands spullen in huis en die zijn echt niet veel waard, bovendien krijg je de dagwaarde van je inboedel uitbetaald in geval van schade en niet de nieuwprijs, toch stuurt men mij dan een inboedel lijst en als ik die optel zal ik zien dat ik veel meer bezit dan ik zelf denk, verteld mijn verzekering mij als ik meedeel dat ik zeer zeker niet onderverzekerd ben. nou jullie moeten maar zelf weten wat je denkt zeg ik dan en verhoog mijn verzekering niet, het verschil in premie zet ik elke maand op mijn spaarrekening en in geval van schade kan ik daar een vervanging kopen voor het gene wat kapot is, zo doe ik het al jaren en omdat ik in de gelukkige omstandigheid verkeer dat er zelden iets kapot gaat wat door de verzekering gedekt is heb ik al een leuk bedrag bij elkaar gespaard.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nu ben ik benieuwd wat betaal je per maand? Ik 27 euro geen idee of dat dat veel is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik betaalde 23 euro per maand en dat zou 27 euro worden. Nu ga ik 19 euro per maand betalen.

   Verwijderen
 6. Mijn woonhuisverzekering is ook duurder geworden, ik ga ook eens rondstruinen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou gaan kijken, maar dat hoeft niet meer. Wat een bizar hoge dekkingen joh. Als ik de winkelwaarde van alles neem, kom ik misschien op 400 euro. En voor de rest, voor je eigen risico lager is dan de dagwaarde? O.o Gekkies. Benieuwd naar de tent. Ook op slag verliefd?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, wij zijn ook op slag verliefd....maar we gaan er even goed over nadenken, toch wel een grote uitgave in 1x.

   Verwijderen
 8. LOL, een tent van 20.000 euro! Ik kan me voorstellen dat je man schrok!

  BeantwoordenVerwijderen