zaterdag 24 mei 2014

Rucolapesto

Gisteren oogstte ik de rucola, in totaal bijna 150 gram, dat eten we niet zomaar weg. Ik maakte er pesto van volgens dit recept en deed het in kleine bakjes in de vriezer. Handig als saus voor door de pasta, als extra smaakmaker door een quiche of gewoon zo op de boterham.

mmm rucola uit eigen ruin!

Vorig jaar maakte ik eveneens rucolapesto, maar volgens een ander recept. Toevallig pakte ik begin deze week het laatste bakje uit de vriezer. Nu heb ik 6 kleine bakjes voor in de vriezer, maar ik gebruik er toch wel 1-2 per maand. Ik moet nog maar wat extra rucola gaan zaaien in de tuin. Er staat nu nog een klein beetje in de borders tussen het zevenblad. Ik las dat je van zevenblad ook pesto kan maken, dat is een mooi projectje voor van de week.

Het is even een werkje, maar ik ben wel blij met het resultaat. Veel lekkerder dan de pesto uit de winkel! Dit recept leverde een wat droger mengseltje op, misschien had ik meer olijfolie moeten toevoegen, of was de hoeveelheid kaas te veel? Maar de smaak was prima, dus ik heb het zo gelaten.

We kunnen weer even vooruit

5 opmerkingen:

 1. Ik wist niet dat je pesto in kon vriezen. Goed om te weten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sjouke, je kunt de rucola gewoon afknippen, dan groeit het de hele zomer door! Zonde om het met wortel en al uit te trekken.
  Bedankt voor je recept, ik ga het ook proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie. Dat het doorgroeit wist ik niet. Ik had dan beter wat worteltjes in één vak kunnen laten staan....ach zo leer ik weer eens wat.

   Verwijderen
 3. Leuk zo in die bakjes! Handig stapelen. Ik wil ook veel pesto maken voor in de winter, en dacht aan zakjes. Maar dit lijkt me een veel beter plan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja je moet het gewoon afknippen, rucola is zo makkelijk net als met pluksla. Het is echt ideaal. Ik ga het recept ook es proberen

  BeantwoordenVerwijderen