maandag 5 mei 2014

Blogpauze

Even had ik er gewoon niet meer zo veel zin in: blogs lezen, maar ook blogs schrijven. Een paar favoriete blogs las ik nog wel, maar de rest liet ik even aan me voorbijgaan. De laatste tijd bracht ik te veel tijd achter de laptop door en dat voelde niet goed. Door een tijdje wat minder te schrijven en te lezen kwam ik weer eens aan andere dingen toe. En eigenlijk had ik ook niet zo veel spannends te vertellen. We doen gewoon wat we doen, maar blijkbaar vinden mensen dat al leuk om te lezen. En zelf vind ik het ook wel leuk om bij andere te lezen wat zij zoal doen, inspiratie opdoen en herkenning vinden.

En een bijpraat blogje dan maar.

In de tuin groeit alles goed. De eerste radijsjes en sla zijn al geoogst. Ik verwerkte het in een salade en het blad van de radijs in een omelet. Ook was er volop rabarber. Ik maakte er deze rabarbermuffins van erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar. De basterdsuiker verving ik door 1/2 kokosbloesemsuiker en 10 druppels stevia. Verder gebruikte ik i.p.v. zonnebloemolie, kokosolie. Ook gaf ik wat rabarber weg, want het was echt veel te veel voor ons en er komt nog meer....

Ik ruimde het huis weer verder op. Er gingen weer een aantal spullen naar de weggefhoek, een aantal spullen op marktplaats en de rest werd opgehaald door de kringloop. Langzaam aan wordt ons huis leger en daar ben ik erg blij mee.

Maar ik sleepte ook weer nieuwe zooi het huis in. Maar alles weloverwogen en 2e hands. Zo scoorde ik deze 2 leuke kisten op marktplaats voor een tientje. De kussens die bovenop liggen zijn niet meer mooi, maar daar wil ik een hoes omheen maken. De kisten staan nu op zolder met de gezelschapsspelletjes erin. Ik had gehoopt dat alles erin zou passen, maar helaas we hebben gewoon te veel. Nu willen we een selectie gaan maken, dus spelen regelmatig een spelletje om te bepalen wat mag blijven en wat niet.
Verder scoorde ik nog via mp een leuke lamp voor zoontje op z'n kamer en een fietsstoeltje voor bij manlief voorop de fiets. Natuurlijk kon ik ook de vrijmarkt niet links laten liggen. Maar de schade bleef beperkt en voor € 7,50 kocht ik echt wat leuke nieuwe speelgoed dingen voor zoontje: wat boekjes, hamertje tik, van die pinnetjes die je in een bordje steekt en een gezelschapsspelletje.

Ook probeerde ik de afgelopen weken wat nieuwe dingen uit. Zo begon ik een beetje te haken en mijn uiteindelijke doel is om grannysquares te maken en daarmee dan weer een dekentje. Het lijkt nog niet echt ergens op, maar als ik het vergelijk met een week geleden kan ik nu tenminste iets. Maar ik zal nog veel moeten oefenen denk ik voor er echt iets moois uit mijn handen komt. In ieder geval heb ik weer eens iets opgepakt wat ik al heel lang wilde doen.

Nog een lange weg te gaan...

En ik schilderde een kastje dat ik gratis kon ophalen via de weggeefhoek. Ik gebruikte daarvoor krijtverf van Annie Sloan, wat ik al diverse keren voorbij zag komen en veel mensen erg enthousiast over zijn. Mijn kastje is mooi geworden, had misschien nog mooier gekund, maar ik ben tevreden. Op het kastje staat nu de tv, het oude kastje staat nu op marktplaats.

voor

en na

En we gaan bijna op vakantie! We gaan eerst een weekje naar het Boerenbed in Noordoost Duitland, vlak bij de noordkust en aansluitend nog een weekendje in en pipowagen in Friesland om daar nog vrienden te bezoeken. Ik heb er al helemaal zin in! Ik hoop na de vakantie weer een beetje opgeladen te zijn en het bloggen weer een beetje op te pakken. Maar voor nu gaat de laptop nog even uit....

6 opmerkingen:

 1. Hele prettige vakantie, geniet van je blogpauze!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alles draait om balans. Soms even een pas op de plaats is goed! Hele fijne vakantie toegewenst!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind die kisten superleuk. Je zou er zelfs op kunnen zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijne vakantie en wat is je kastje mooi geworden, zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om weer iets van je te lezen. Ik schrijf zelf ook niet vaak, alleen als er iets te melden is. Maar ik doe dagelijks een leesrondje bij blogger.
  Geniet van je vakantie en je rust!

  BeantwoordenVerwijderen

 6. Mooi zeg! en als je in Friesland bent kun je altijd langskomen! Kun je zelf die doos kleren even ophalen :-)

  BeantwoordenVerwijderen