zaterdag 5 april 2014

Vroege vogels

Van de week kreeg ik een mailtje van de W.elkoop dat er vandaag vroege vogel korting was. 20% korting op alles, ook de aanbiedingen uit de folder, voor alle klanten die tussen 7.00 en 9.00 komen.

Ik had wat in de folder gezien, dat ik best wilde hebben, maar ik twijfelde, want erg duur. Maar die 20% korting trok me net over de streep. Wat zijn ze toch ook goed die marketingmensen. Zelfs een bewuste consument als ik trekken ze over die laatste streep.

Zo'n bak boven mijn metermoestuin is ideaal om kat en kind uit de bak te houden, die ook net zo enthousiast zijn over de bak als ik. Ik dacht eerst dat je het bovenstuk ook los kon kopen, maar dat kon dus niet. Maar 50 euro vind ik dan wel weer veel voor een nieuwe bak met overkapping, hoewel mijn bak volgend jaar wel aan vervanging toe is. Maar ik heb net mijn oude bak helemaal gevuld, dus dan staat zo'n ding weer een jaar te wachten, terwijl je er ook makkelijk één zelf kan maken. Met de korting zou het op 40 euro komen, ik twijfelde nog steeds. Maar besloot toch in de winkel te gaan kijken.Ik had gedacht dat ik de enige vroege vogel zou zijn, want kon me niet voorstellen dat er meer mensen om 7 uur al zin hadden om naar de winkel te gaan op zaterdag. Maar niks bleek minder waar, om 7.30 toen ik aankwam was het nog rustig. Maar een half uurtje later stonden mensen zich te verdringen om een winkelwagentje te bemachtigen. Gelukkig konden wij toen net weg.

De bak heb ik niet gekocht, maar wel iets anders, goedkopers dat hopelijk ook bescherming biedt.
Er was een model met gaas en één model van doorzichtig plastic. Ik ben voor het gaas gegaan, anders wordt het straks echt veel te warm en droog. Deze was met aftrek van korting € 10,40. Natuurlijk had ik ook zelf iets kunnen fabriceren, dat heb ik bij de andere twee bakken ook gedaan. Maar daar kost het me nu wat tijd om makkelijk bij de plantjes te kunnen. Dit ding til ik er zo af, hoewel ik hem onderaan denk ik wel even vast moet zetten met bakstenen, anders heeft zoontje ook zo door hoe dat moet.

In de vakken die gezaaid zijn komt het eerste nu boven de grond. Mijn hekwerk biedt dus nog wel even bescherming. Maar over een week of twee gaat het net erop.De andere bakken heb ik zelf al van bescherming voorzien:Maar natuurlijk was dat niet het enige waarmee ik thuis kwam. Ik nam wat kruidenplantjes mee, want op één of andere manier lukt dat bij mij nooit goed om zelf te kweken. Ik nam een net mee waar straks de klimmers tegenaan kunnen groeien, stro voor bij de aardbeitjes en kattenbak vulling, want die was ook op. Wel allemaal dingen van mijn verlanglijstje en voor in totaal 28 euro nog goedkoper als ik alleen bovenstaande bak had gekocht......4 opmerkingen:

 1. Mooie koop, hopelijk zijn je plantjes er ook helemaal blij mee :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop voor je dat je anders ook altijd zo vroeg op bent, want om voor 7 euro zo vroeg op te staan. Nee dank je, dat is het mij niet waard. Maar wij zijn ook nooit zo vroeg in het weekend ondanks 2 kleine kindjes, die slapen ook altijd lekker uit.
  Wel mooi trouwens dat je geslaagd bent voor wat je graag wilde hebben, zo'n net lijkt mij dan idd ideaal als die makkelijk te verplaatsen is.
  Nog een fijn weekend.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor, zoontje is hier altijd vroeg wakker, heb er de wekker niet voor gezet. Om half 7 meldde hij zich. Omdat hij altijd vroeg is, wisselen manlief en ik elkaar in het weekend af met uitslapen. Vanmorgen was ik dus lekker met zoontje op pad, terwijl hij heerlijk kon uitslapen.

   Verwijderen
 3. Als je vroeg op bent heb je de hele dag nog zeg ik maar, alhoewel ik op zaterdagochtend het ook liever een uurtje uitrek! Maar een mooie koop heb je zeker!

  BeantwoordenVerwijderen