vrijdag 30 januari 2015

Januari duurste maand van het jaar!

Bij de meeste mensen is december denk ik de duurste maand van het jaar, maar gek genoeg is dat hier juist januari, ondanks een verjaardag die we in december hebben.

In december heb ik een hekel aan winkelen. Sowieso hou ik niet zo van winkelen, maar met die drukte in december hou ik het helemaal snel voor gezien. We leven dan ook vooral uit de voorraad, ik laat wel lekkere verse biologische groente, fruit en zuivel bezorgen. En koop echt alleen iets in de supermarkt of winkel als het moet.

De meeste cadeaus voor sint en verjaardagen heb ik al in huis, doordat ik in de maanden september t/m november tweedehands speelgoedbeurzen afstruin en de aanbiedingen van (web)winkels in de gaten hou. Verder gebruik ik dan zoveel mogelijk gespaarde punten, cadeaubonnen etc. die ik heb ontvangen met onderzoeken om de cadeaus en extra's voor deze maanden mee te betalen. En verder maken we het vooral niet te gek in de decembermaand en genieten we vooral van het samenzijn.

In januari is het dan weer overal uitverkoop. Hier moet de voorraad dan inmiddels weer aangevuld worden en ook qua kleding en schoenen sla ik mijn slag. Zo zitten we deze maand al aan dubbele boodschappenuitgave. Één van de webshops waar ik graag natuurvoeding bestel, gaat sluiten. er was uitverkoop, dus daar heb ik mijn slag geslagen. De komende maanden hoeven er geen pindakaas, kokosolie, crackers, pasta, noten en gedroogd fruit meer gekocht te worden. En ook qua kleding was ineens alles me te groot en ging ik even flink shoppen. Voor zoontje kocht ik ook nog wat leuke dingen in de uitverkoop en gaven we zo 5x ons maandbudget uit!

Maar het is niks opvallends, elk jaar gaat het zo bij ons. Ik heb even teruggekeken naar de cijfers van 2014 en daar waren de uitgaven vrijwel gelijk met dit jaar. De komende maanden gaan we weer lekker uit de voorraad eten, kunnen we qua kleding weer vooruit. En bijkomend voordeel: ik kan even geen winkel meer zien!

Wat is bij jullie de duurste maand?

12 opmerkingen:

 1. ....ook januari! Ik vul dan ook mijn (kleine) voorraad aan, koop mijn favoriete merk schoenen (El N...) met korting , nooit erg veel maar elke euro is er één en schaf, als het nodig is, wat winterklaren aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, ik vrees dat dat hier ook januari is. Er moest een dure reparatie aan de auto plaats vinden, ik kocht kaartjes voor een balletvoorstelling, dochterliefs kinderfeestje schoven we door naar deze maand, ik deed een bulkbestelling bij de bioleverancier en vulde nog andere voorraden aan. Ach, we kunnen er voorlopig weer tegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. welke webshop gaat er sluiten als ik vragen mag?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor, dat mag je natuurlijk vragen!
   Deze gaat sluiten: http://www.gezondeerlijkenbewust.nl/
   Maar inmiddels zijn veel producten al uitverkocht.

   Verwijderen
 4. nou in december is een dure maand maar vooral ook februari dan hebben wij er 4 jarig,het begint volgende week vrijdag....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, hier ook januari. Bij mij vallen de feestdagen in januari omdat de maand van de 23e tot de 23e loopt. Daar bovenop nog diverse aanbiedingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Januari is veel duurder dan ik wilde. Mijn plan was om flink de hand op de knip te houden! Maar ik krijg allemaal rekeningen voor schoolgeld e.d. Het is dus best een dure maand...

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Januari is veel duurder dan ik wilde. Mijn plan was om flink de hand op de knip te houden! Maar ik krijg allemaal rekeningen voor schoolgeld e.d. Het is dus best een dure maand...

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Januari, de gemeente komt vangen. Ik koop meestal kleding en of schoenen te aanvulling. Dit jaar twee jassen voor volwassenen. De kast was leeg, mijn laatste supermarkt bezoek was voor Sinterklaas. We gingen twee keer uit eten met vrienden, elk jaar in januari, en we hadden 17 verjaardagen. En we hielden een spontane borrelavond met tapas, pizza en overnachters en dus luxer ontbijt.
  Ach in februari ga ik twee keer boodschappen doen en dan houdt het wel weer op. Deze maand negenhonderd euro volgende maand hooguit driehonderd, inclusief pianoles en cadeaus. Ik denk zelfs dat ik het voor elkaar kan krijgen om ons weekendje weg in april er ook voor de helft van te betalen.
  Ach meestal blijven we rond de tweehonderd euro hangen. Gelukkig wel.

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Januari was duur, omdat ik de zorgverzekering in 1 keer betaald heb. Met zo min mogelijk van mijn spaarrekening, dus er bleef aan het einde niks over.
  Kleding hoefde nog allemaal niet. Ik heb geen idee welke maat de kids gaan hebben met beter weer, groeien als kool nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Herkenbaar! Ik probeer in januari ook zoveel mogelijk dingen die we nodig hebben (kleren, schoenen,...) te shoppen in de solden en dat voel je uiteraard in je budget. De volgende maanden hoeven dan daaraan gelukkig niets meer uit te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hier is januari ook duur. Vooral door het schoolgeld.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen