zondag 18 april 2021

Plantenruilkastje

Ik vind het nog steeds leuk om lekker in de tuin bezig te zijn. En aangestoken door mijn schoonmoeder is hier ook het stekken van kamerplanten bijgekomen. Ik had dit vorig jaar samen met Dirk gedaan, met het idee de plantjes op de koningsmarkt te verkopen. Helaas kwam er geen koningsmarkt en gaf ik de meeste planten weg. Wel gingen we verder met stekken, maar ook dit jaar zit een koningsmarkt er niet in, dus willen we de plantjes weer weggeven.

Vorig jaar zag ik ergens in Nijmegen een plantenruilkastje. Ik vond het zo'n leuk idee, dat ik er zelf nu ook 1 heb opgezet. Mijn ouders hadden nog een oude kast die ze weg wilden doen. Ik kocht, op advies van anderen, een pot jachtverf en het plantenruilkastje was er. Briefje met wat regels erbij, de plantjes erin en klaar. Het kastje staat nu naast mijn huis. Gisteren heb ik nog wat overtollige en zelf gewonnen zaadjes toegevoegd en aardbeienplantjes. Ik had zoveel uitlopers!


de oude kast
Met een likje verf


naast het huis en plantjes erinregels er bij 


Inmiddels zijn er 2 plantjes geruild, één daarvan had ik zelf nog niet. Dus nu heb ik er een leuk nieuw plantje bij. Tijdens mijn wandelingen in het dorp, ik probeer elke dag minstens 20 minuten te wandelen, kwam ik nog een plantenruilkastje tegen. Daar heb ik inmiddels ook een ruil gedaan.
Op Facebook zijn er ook diverse groepen om stekjes te ruilen. En ook is er een stekjesroute, waar je kastje kan aanmelden en via google maps, kan je dan zien waar deze kastjes staan. kaart

Dit soort initiatieven, net als de miniboekenbieb, vind ik zo leuk! Het maakt de buurt gezelliger, het is gratis en gewoon heel erg leuk!

4 opmerkingen:

 1. Oh super leuk zeg, je kaste is heel leuk geworden Ik hoop dat er veel gebruik van wordt gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! In Elden is een behoorlijk grote openbare bieb en aan de andere kant van het plein staat een echte kas met ruilplanten.. Als je toch een keer deze kant op komt misschien een idee? X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat leuk! Die kende ik nog niet. Heb het net opgezocht en ziet er heel leuk uit. Leuk voor een fietstochtje de komende tijd, dank voor de tip.

   Verwijderen
 3. Wat een leuk idee is dit! En het kastje is ook erg mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen