woensdag 29 juni 2016

Keuzestress bij aanschaf andere auto

Als iets mij stress oplevert dan is het wel keuzes maken. Het liefst heb ik gewoon dat er van alles maar 1 is, dan hoef je ook niet te kiezen. En hoef je dus ook niet bang te zijn de verkeerde keuze te maken. Waarom zijn er alleen al van een pak melk 20 varianten in de supermarkt? Van mij hoeft het allemaal niet.

Soms zou ik willen dat Alex wel goed was in keuzes maken, of in ieder geval een duidelijke wil had, want dan was het voor mij makkelijker, dan hobbelde ik gewoon lekker achter hem aan en vertrouwde ik op zijn keuze, lekker makkelijk. Maar helaas zijn we hier allebei niet goed in.

Keuzes maken levert dus stress op, en als we niet op passen zijn we dagen aan het uitzoeken, twijfelen en overdenken, allemaal stress. Ik wil mijn tijd veel beter benutten, dan 101 producten vergelijken die net even iets anders zijn. Maar ja, ik heb ook de angst achteraf te denken, had ik toch niet beter die kunnen kiezen?

Door een financiële meevaller, besloten we toch al wat eerder rond te kijken naar een andere auto. Alex verandert per 1 juli van werkgever en moet dan zijn lease-auto inleveren. Door de financiële meevaller konden we ook kijken naar een iets duurdere auto, groter hoeft van ons niet, maar iets nieuwer vonden we wel prettig.

We gingen er even een avondje voor zitten en maakten ons wensenlijstje:
  • Seat Ibiza of Volkwagen Polo (allebei auto's die we kennen en goed bevielen)
  • Airco
  • Cruise control
  • max. 6 jaar oud
  • stoel bestuurder in hoogte verstelbaar (is wel handig omdat ik klein ben)
  • trekhaak
  • benzine
  • verder allemaal lekker basic geen dure snufjes etc die we toch niet gebruiken
  • kleur: geen zwart, wit of gekke kleur
Ik ging een avondje en ochtendje speuren op internet en vond een auto die aan bijna alles voldeed bij een garage in de buurt. Fijn dat er nu zoiets is als internet, zou er niet aan moeten denken dagen lang langs allerlei garages te gaan. Ik overlegde met Alex en we maakten een afspraak. Een dag later maakten we een proefrit en sinds gisteren staat deze auto dus bij ons voor de deur.

Toch bijna zwart, maar het is echt grijs ;-)
Anderen beleven er misschien lol aan een andere auto kopen, wij zien het als een last. We weten wat we willen en meer hoeft niet. Goed is goed genoeg, als hij maar rijdt zijn we al snel tevreden. Dus lichtmetalen velgen of een leren stuur, leuk dat het erop zit, maar ik word er niet warm of koud van. Helemaal niet dat deze auto 105 pk heeft, lekker belangrijk, maar ik moet toegeven hij rijdt wel erg lekker.

Het ging wel heel snel allemaal, maar waarom zouden we langer rondkijken als dit is wat we goed vinden. Er zat alleen geen trekhaak onder, die hebben we er dus onder laten zetten.

Van de financiële meevaller hebben we nog een beetje apart kunnen zetten, zodat voor de komende jaren in ieder geval de afschrijving gereserveerd staat.

Vanmorgen ging ik voor het eerst tanken. En dat was wel even wennen. We hebben de afgelopen 10 jaar altijd een lease-auto gehad (een tijdje zelfs 2) met bijbehorende tankpas, dus tanken kostte niets. Nu gaan we de komende tijd maar even een overzicht bijhouden van hoeveel we rijden en tanken. Dan kan ik hier in mijn huishoudboekje ook beter rekening mee houden.

dinsdag 28 juni 2016

Dagje naar "de Poel"

Hier in de omgeving zijn ze al een paar jaar bezig met Park Lingezegen. Een mooi initiatief waarbij op verschillende locaties tussen Arnhem en Nijmegen natuurgebieden, fietspaden en natuurspeelplekken worden aangelegd. Vanaf het begin volg ik dit project. En ik heb mee gecrowdfund aan Landerij de Park, een centrum van natuurbeleving, hoewel nog in aanbouw, leuk om met de kinderen heen te gaan.

Afgelopen zondag was het de dag van Park Lingezegen. Er waren volop activiteiten en wij kozen ervoor om naar de opening van speelplek de Poel. Hier waren we zelf nog niet geweest en onze voorgaande ervaring was dat het bij Landerij de Park nogal eens druk kan zijn als er meer activiteiten worden georganiseerd. Wij zoeken liever de rust op.

Voor ons is "de Poel" een klein kwartiertje fietsen en hoewel buienrader buien aangaf, gingen we toch maar. De lucht werd steeds donkerder en de organisatie deelde "emergency poncho's uit". Gelukkig ging het onweer net langs ons heen, maar nat waren we wel. Hoewel Alex al nat was, door in het water te springen bij een heldhaftige reddingsactie, toen een meisje van het vlot was gevallen en klem zat.

Na de bui klaarde de lucht gelukkig op en bakten we een broodje op het kampvuur, namen een kopje soep gemaakt op houtvuur, zochten beestjes in het water en klommen over bruggetjes en stenen. Ondanks het weer een leuke dag!






zondag 26 juni 2016

geshopt voor bijna nop!

Afgelopen vrijdagavond en zaterdagochtend hielp ik op de tweedehands dameskledingbeurs hier in een dorpje verderop. Ik had vorig jaar ook geholpen en was zo goed bevallen, dat ik er dit jaar ook weer stond.

Vrijdagavond sorteerden we de binnengekomen kleding, hingen alles aan rekken en richtten de ruimte in. Als vrijwilliger kon ik ook alvast shoppen en ik scoorde hele leuke kleding voor een paar euro per stuk. Ik bracht zelf ook wat kleding in en had ik gelijk een goede aanleiding om mijn kledingkast eens grondig op te ruimen. Ook had ik kleding gekregen om te verkopen en de opbrengst te gebruiken voor mijn ruilpunt van KrijgdeKleertjes.

Zaterdag was de beurs zelf, het was niet zo druk, maar het was pas de tweede keer dat deze beurs georganiseerd wordt en er is een stijgende lijn te zien. De mensen die er waren hadden wel alle tijd om te passen en rustig rond te kijken, gelukkig is het niet zo'n graaibeurs! Er werd dan ook veel gekocht en ikzelf verkocht voor € 13,50. Misschien niet veel, maar ben er blij mee, anders was de kleding toch maar naar de kringloop gegaan.

Ik kocht zelf voor € 21,-- aan kleding en een tas. Kijk je mee wat ik kocht? Ik ben vooral erg blij met het King Louie rokje en de tas, allebei voor 4 euro. Ik vind de kledingstijl van King Louie erg leuk, maar net iets te duur. Zo kan ik toch eens proberen of ik het echt fijne kleding vind om te dragen of dat het toch in de kast blijft hangen.

Deze tas komt goed van pas, mijn huidige is wel aan vervanging toe

Mijn pronkstuk, het King Louie rokje

Wat leuke vrolijke tops!

En wat basic kleding, waaronder een sportshirt die ik goed kan gebruiken bij het hardlopen.
(wat ik weer moet gaan oppakken)


woensdag 22 juni 2016

Een rondje door de tuin

Bedankt voor alle lieve berichtje van gisteren, het geeft mij zeker steun! Maar vandaag maar even wat vrolijkers, want oh oh, wat word ik altijd vrolijk van een rondje door onze tuin.

Onze tuin is niet groot, maar er groeit en bloeit van alles momenteel. Soms moet je even goed kijken om de mooiste dingen te ontdekken. Zo ontdekte ik vandaag, bij het maken van de foto's ineens een gele mini courgette. Kijken jullie mee?

De aardbeitjes in onze voortuin gaan goed.
Er groeit weer aardig wat onkruid tussen de aardbeien...

Maar ondanks dat hebben al 3 volle bakjes kunnen plukken en er volgt nog meer!

Het ziet er nu misschien wat rommelig uit, maar straks mooie zonnebloemen
met daartussen lavas en een kersenboompje waarvan de enige kers
 al opgevreten is door de vogels, zoals elk jaar

Deze courgetteplant zier er niet echt mooi uit,
maar toch groeit er al een kleine bolcourgette.

de blauwe bessen doen het ook goed in de voortuin

De meeste paprika plantjes heb ik binnen gelaten. Ik heb de ruimte en geeft meer kans op
paprika's ivm de temperatuur en vochtigheid buiten.

Met de hand wordt dagelijkt wat stuifmeel overgebracht van de ene naar de andere bloem.
En kijk daar het begin van een eerste paprika

de hop van doet het goed aan het nieuwe klimrek en ook de courgette, augurken , komkommers
en tomaten doen het goed in d nieuwe bakken.

Volgend jaar moeten maken we een goed klimrek voor de druif,
daar zijn we nu te laat mee.

Kijk cherrytomaatjes!

Deze bak is hopeloos, toch kan ik er wat rucola en spinazie oogsten.

Deze courgette doet het super!

En ineens zie ik daar een gele courgette!

De radijsjes doen het dit jaar helemaal niet, de slakken hebben vast hun buikjes vol. Ook doen ze zich te goed aan de paprikaplantjes die ik wel buiten heb gezet en ook de bonen laten ze niet met rust.

Maar al met al ben ik heel tevreden met de opbrengst van mijn tuintje!

maandag 20 juni 2016

Je toekomst plannen

Ik ben iemand van plannen, lijstjes en toekomst ideeën. Alex zegt altijd: "neem het leven zoals het komt en plan niet te veel". Hij vindt bijvoorbeeld dat als we op vakantie zijn, ik meer moet genieten van het moment en niet al weer plannen moet maken voor de volgende vakantie.

Door vooruit kijken naar de toekomst hebben we wel veel dromen kunnen waarmaken. We hebben mooie verre reizen gemaakt, voordat Dirk werd geboren. We hebben een niet te duur huis gekocht, waardoor ik thuis kon blijven zodra Dirk was geboren en we sparen nu en lossen de hypotheek extra af, met het oog opdat Alex evt. eerder kan stoppen of minder kan gaan werken.

Maar niet alles is te plannen en soms lopen dingen totaal anders als dat je van te voren dacht. Ik wilde moeder worden vóór mijn dertigste, doordat Dirk 2 maanden eerder kwam, is het mij op 1,5 maand na gelukt. Ik wou altijd twee kinderen met niet al te veel tijd er tussen, zo'n 2-3 jaar leek mij ideaal. Maar dat laatste gaat mij echt niet meer lukken. Dirk is nu 4,5 jaar en door zijn moeilijke start en mijn gecompliceerde zwangerschap, hebben we een tweede zwangerschap voor ons uitgeschoven.

Ik heb lang getwijfeld of ik onderstaande moet schrijven of niet. Maar omdat het mij de afgelopen tijd zoveel bezig heeft gehouden en dingen opschrijven mij ook altijd weer nieuwe inzichten geeft, er toch voor gekozen er een blogje aan te wijden.

Een jaar geleden begon onze kinderwens weer te leven. Dirk was toen 3,5 jaar en zou bijna naar de basisschool gaan. Ik kreeg steeds meer vragen wat ik zou gaan doen, zodra Dirk naar school zou gaan. Blijkbaar moet je dan iets en wordt er iets van je verwacht. Ik gaf altijd als antwoord dat ik het nog niet wist en even wilde afwachten hoe alles zou lopen op school. Dat is niet helemaal onwaar, maar ondertussen waren we al bezig om te proberen zwanger te worden. Bij Dirk was ik binnen 1 maand zwanger, dus ergens ging ik er van uit dat het ook nu wel weer snel raak zou zijn. Niet dus....

We zijn nu ruim een jaar onderweg en helaas ben ik nog niet zwanger. De eerste maanden was ik er niet zo mee bezig, maar toen het na een half jaar (nog) niet raak was, begon ik mij ergens wel af te vragen of het ooit nog zou lukken. Ik ben inmiddels bijna 35, nog niet te oud, maar het voelt alsof die klok heel hard tikt.

Het liefst zou ik nu in een glazen bol willen kijken om te zien hoe onze toekomst eruit ziet. Komt er nog een kindje bij of niet. Het geeft mij onrust om niet te weten hoe ons leven er de komende jaren uit gaat zien. Want als er geen kindje meer bij komt, zou ik denk ik andere keuzes maken, al weet ik nu nog niet wat.

Het zou mij rust geven om te accepteren dat het bij 1 kindje blijft. Ik ben heel erg blij met Dirk en ben mij er zeer van bewust dat hij er ook niet had kunnen zijn. Toch gun ik hem een broertje of zusje en heb ik in mijn hoofd altijd 2 kindjes gehad. Ons gezin voelt nu niet echt compleet. De keus om te stoppen met zwanger proberen te worden, kan en wil ik nu nog niet maken. Dus moet ik leren leven met de onrust.

Op dit moment probeer ik alles los te laten, te zien wat het leven ons brengt. En dat is voor mij helemaal niet makkelijk. Ik ben niet obsessief bezig met zwanger worden, gelukkig niet. Maar nu voelt het een beetje alsof mijn leven even stilstaat, ik zit te wachten op iets wat misschien wel niet komt.

Maar doelloos wachten wil ik ook niet. Ik wil niet over 5 jaar spijt hebben dat ik jaren ben bezig geweest met iets wat niet ging komen. Het is dus tijd om iets te gaan doen.Wat ik precies wil gaan doen, weet ik nog niet. Het hoeft naar mijn idee niet persé werken te zijn. Maar er borrelt wel iets van dat ik meer om handen wil hebben. De komende tijd wil ik voor mezelf duidelijk krijgen wat ik wel wil. Hoe ik die duidelijkheid ga krijgen, weet ik ook nog niet. Maar ergens voel ik dat er binnenkort stukjes op hun plek gaan vallen.

Hebben jullie wel eens op een punt in je leven gestaan dat je het even allemaal niet meer zo goed wist?