woensdag 23 april 2014

"Fiets, Buu, Bui, Loopau?"

"Fiets, Buu, Bui, Loopau?" dat zijn zo'n beetje de eerste woorden die zoontje elke ochtend zegt als we beneden komen. "Nee, het is nog te vroeg (6.30/7.00) om al naar buiten te gaan met de fiets, buggy of loopauto". Is altijd mijn antwoord. Teleurgesteld laat hij dan zijn kopje hangen en gaat binnen met de auto's spelen.

Volgens mij hebben we echt een buitenkind. Als het aan hem zou liggen, zou hij het liefst de hele dag buiten zijn. Ik probeer dan ook geregeld een stukje met hem te lopen door het park, een boodschapje te doen met de fiets of buggy of gewoon een stukje fietsen/wandelen in de omgeving. 's Avonds en in het weekend gaat manlief nog weleens met hem een blokje om en verder moet hij zich maar vermaken in de tuin.

Toch probeer ik wel aan zijn wensen tegemoet te komen. Zo vermaakte hij zich afgelopen vrijdag uren in de speeltuin met zand en water. Gingen we zaterdag naar de bloesempicknick van mijn adoptie-appelboom. Maandag maakten we een wandeling in het bos. En vandaag ging ik 25km met hem fietsen.

Het is wel lekker goedkoop vermaak natuurlijk. En ik kom zelf ook aan de nodige beweging, zodat ik niet naar de sportschool hoef. Maar soms is het ook wel lastig, helemaal als hij duidelijk zijn zinnen op de buggy of fiets heeft gezet. Even wat kiekjes van de afgelopen week.....

spelen in speeltuin


Rennen door de boomgaard

Met de loopauto racen door het park

Zoeken naar de gele paaltjes van de looproute in het bos

Of als je moe bent bij papa op de rug

En als mama geen tijd heeft, moet hij zich zelf maar in de tuin vermaken

Of hij gaat gewoon demonstratief in de buggy zitten en krijsen

zondag 20 april 2014

Slaapkamer bijna klaar!

De nieuwe slaapkamer van zoontje is bijna klaar! De afgelopen twee weken deed ik elke dag een beetje. Ik bestelde wat muurstickers op internet, ruimde een beetje op, maakte van een oud dressoir met weinig moeite een kledingkast en we verhuisden zijn spulletjes. En sinds een week slaapt hij dus op zijn nieuwe kamer. Oké ik geef toe, ik smokkelde een beetje, op zijn oude kamer staan nog wat dozen die weg/uitgezocht moeten worden.

Dat hij er al een week slaapt, wil niet zeggen dat het al een week helemaal af is. Eigenlijk is het nu ook nog niet helemaal af. Maar hij kan slapen en de dingen die ik wil veranderen kunnen ook als hij er al slaapt. Zo bracht ik vandaag de muurstickers aan, ben ik nog op mp op zoek naar een leuke lamp, wil ik de kledingkast nog een beetje pimpen en moet er uiteindelijk ook nog een kleed op de grond komen en de lades voor onder zijn bed in elkaar gezet worden.

Zo zag de kamer er eerst uit (en dat was al nadat de boekenkasten eruit waren en ik al een beetje had geruimd)En zo is het nu
Volgens mij vindt hij de muurstickers wel mooi: "AU, AU!" (auto)

We hebben het bed toch maar omgedraaid, want hij bleef eruit vallen...

De twee losse delen van het dressoir op elkaar gezet.
Ik wil de kast verder nog pimpen door (magneet)folie aan de zijkanten te plakken

Ik had twee van deze muurstickers besteld, maar werd er maar 1 geleverd.
Dus ik moet nog even wachten voor ik mijn kunstwerk kan afmaken.
Het zijn allemaal losse stickers, dus ik laat het nog doorlopen op de andere muur
Leuk geworden toch?

woensdag 16 april 2014

Zelf deodorant en tandpasta maken

Het stond al een tijdje op mijn verlanglijstje om zelf deodorant en tandpasta te maken. Nadat ik verschillende natuurlijke deo's heb gebruikt, heb ik nog steeds niet de juiste gevonden. Op internet las ik veel positieve reacties over een zelfgemaakte deo van kokosolie, maizena en bakingsoda. Nu mijn deo bijna op is toch maar eens aan de slag gegaan. Het recept van ik HIER


Toen ik toch aan de slag was, ook maar eens zelf tandpasta gemaakt. Ik heb nu wel een natuurlijk merk waar ik tevreden over ben, maar zelfgemaakt is veel goedkoper. Het receptje vond ik HIER
Ik heb geen pepermuntolie toegevoegd, want dat had ik niet in huis. Maar ik ben ook niet zo'n fan van pepermuntspaak en heb vaak met andere zoutige tandpasta's gepoetst, dus ik zie wel hoe het gaat.


Zo ik kan weer even vooruit!


Ik heb het nu 1 dag gebruikt en het valt niet tegen, maar het zal vooral om de lange termijn gaan of ik dit voortaan ga gebruiken of niet.

dinsdag 15 april 2014

Weg met die spullen!

Soms droom ik van een leeg huis, met alleen spulletjes om me heen die ik echt gebruik en waar ik echt blij van word. Maar dat dit een utopie is, daar ben ik inmiddels wel achter. Het past niet echt bij mijn karakter een leeg en opgeruimd huis, ik ben meer een gezellig rommelig type.

Maar zo langzamerhand worden de spullen in ons huis wel minder. Het scheelt dat ik al minder mijn huis insleep, kritisch kijk naar wat ik koop en bijna geen impulsaankopen meer doe. Bij de kringloop/rommelmarkt doe ik wel makkelijker impulsaankopen, maar ik doe er ook weer makkelijker afstand van.

Daarnaast doe ik makkelijker spullen weg. Ik ga niet meer dingen 5-50 jaar bewaren omdat ik het ooit misschien wel weer nodig zal hebben. Dan koop ik het tegen die tijd wel ergens 2e hands als ik het ooit nog wil hebben.

De afgelopen twee weekenden hebben we maar weer eens de cd's, dvd's en boeken uitgezocht. Want de kasten waar die instonden moesten toch verplaatst worden, dus een mooi moment. Alles bij elkaar mocht er toch weer een banendoos vol weg. Ook zijn we nu bezig de gezelschapsspelletjes uit te zoeken. We hebben een aantal jaar deze spellen verzameld bij kringlopen en rommelmarkten, sommige hebben we nog niet eens gespeeld. Nu komt er dus een paar keer per week een spelletje 's avonds op tafel en beslissen we daarna samen of het spel weg mag. Zo zijn er dus weer drie die nu weg mogen. En we hebben nog een flinke stapel met spellen te gaan.

Ik merk wel dat ik rondjes door huis moet blijven doen om spullen te verzamelen die weg mogen, anders slibt het huis zo weer dicht. Een kastje per dag, of in mijn geval eerder een kastje per week, werkt hierin goed. Zo zijn er spullen die ik een half jaar geleden nog niet weg wilde doen en nu wel. En tot nu toe heb ik eigenlijk nog niks gemist van wat ik de afgelopen jaren heb weggedaan.

En nog een overwinning. Ik heb manlief eindelijk zo ver dat deze 4 niet werkende systeemkasten weg mogen. Hij wilde ze niet weg doen omdat er misschien nog wel belangrijke dingen op de harde schijven staan. Ja, dat denk ik ook, als ze al 2-5 jaar niet werken staat er vast nog iets op wat je nodig hebt??? Maar hij heeft nu een apparaat gekocht waarmee hij de harde schijven kan uitlezen en dan mogen ze weg!!! En de prijs viel mee: 25 euro. Dus nog even hem aan het werk zetten en dan is dit stukje slaapkamer ook weer leeg.

Hier naast en onder het bed verzamelt manlief alles wat ik
weg wil hebben en van hem niet weg mag....

maandag 14 april 2014

Moestuinmaandag 14 april 2014

Alles groeit lekker in de moestuin en ook in de vensterbank. Nog even en dan kunnen denk ik de eerste radijsjes geoogst gaan worden.

Afgelopen dagen weinig in de tuin gedaan. We waren druk met de nieuwe slaapkamer van zoontje, waarover later deze week meer. De komende dagen maar even tijd maken om het onkruid weg te halen. Met de brandnetels wil ik iets gaan maken. Vorig jaar maakte ik deze heerlijke bladerdeegflapjes. De ingrediënten zijn al in huis, nu nog tijd maken!

Van achter naar voor: Rabarber, kiwibes, blauwe borage, hop,
bosaardbeitjes en van de bak volgt een close-up

Wortels en peultjes die net opkomen. Verder nog wat kruidenplantjes,
die ik heb gekocht en tuinkers. De rest is nog niet opgekomen.


Frambozen, zwarte bes en achterin nog blauwe druiven en bosbes

De meterbak is nu helemaal volgezaaid en er komt al wat op.
Vooral de radijs en rucola doen het erg goed. Verder gezaaid: spinazie,
mini kropsla, snijbiet, pluksla, lente-ui, koolrabi, komkommer, wortel,
snijpeterselie, koiander, ijssla en lavas

De bescherming boven de bakken is echt nodig. Zoontje heeft gisteren nog 3 potten
die ik net gezaaid had met bloempjes leeg staan scheppen. In de andere bak nog meer
wortels en radijs. In de potten: aardbeien, nog wat kruiden, en achterin nog een blauwe bes en witte druif.

De voortuin: Gojibes tegen de muur en een klein kersenboompje.
En verder veel onkruid

Verder in de voortuin: aardbeien, aalbes, cranberrie, appelbes, bosbessen.

Even een close-up van de aardbeien. Stro is al gehaald, binnenkort maar eens om de plantjes leggen.

De vensterbank op onze slaapkamer staat vol. De twee courgetteplantjes worden echt al een beetje te groot.
Maar ze mogen over een maandje pas naar buiten, na ijsheiligen.....


Wat paprikaplantjes en iets ondefinieerbaars dat opkwam in de diverse potjes,
dat ik in één bakje heb gegooid en toch lijkt verder te groeien....het zal wel onkruid zijn.

van links naar rechts wat is opgekomen: pompoen, komkommer, paprika
De tomaten en pompoen zijn (nog) niet opgekomen.


Moestuinmaandag is een idee van Hollandse Klei

maandag 7 april 2014

Kleine man wordt groot

En dan is het ineens wel heel erg duidelijk dat je geen baby meer hebt, maar een ondernemende peuter. 2 weken geleden vond meneer het toch echt niet meer leuk in zijn ledikantje en besloot zich er gewoon uit te laten vallen. Gewoon zo ver mogelijk voorover hangen over de leuning en dan de zwaartekracht verder zijn werk laten doen. Gelukkig viel de schade mee, maar de schrik zat er (vooral bij ons) wel in. Met een reserve matrasje voor het ledikant, durfden we het weer aan om hem er nog een paar nachtjes in te laten slapen en gingen ondertussen op zoek naar een ander bed.

Waar ga je dan voor peuterbed? Gelijk een groot bed? Tweedehands of nieuw? Uiteindelijk besloten we voor een nieuw groot bed te gaan. Ik kreeg al de opmerking vanuit mijn vriendenkring "ik dacht dat jullie alleen nog maar tweedehands kochten?" Ja, veel wel, maar er worden altijd zorgvuldige keuzes gemaakt. Wiegje waar hij 6 maanden in sliep is tweedehands, ledikantje waar hij ruim 1,5 jaar in sliep is tweedehands. Ik hoop dat hij nog zeker 16 jaar of tot wanneer hij het huis uitgaat in een groot bed gaat slapen, dus dan wil ik ook iets wat nog even mee kan. Dus gingen we voor een nieuw groot bed. Dit bed kan ook (later) uitgebouwd worden tot (half)hoogslaper met een bureau/tent of zitje eronder. Dus denk dat we hier wel even mee vooruit kunnen.

Matrassen hadden we nog 2 liggen voor logees. Deze zijn nog niet zo oud, maar pasten niet meer toen we zelf een nieuw bed kochten 4 jaar geleden. Ik dacht dat ze wel in dit bed pasten, maar helaas, de matrassen zijn dus 80 breed en het bed 90.... Heb er nu maar even 2 opgerolde badlakens tussen gelegd. Zoontje is toch nog niet zo groot dat hij het hele bed nodig heeft. We kijken wel even rustig verder voor een matras, eerst maar even zien dat hij goed in dit bed gaat slapen.

Het plan was eigenlijk om zoontje in de zomer naar de kamer aan de achterkant van het huis te verhuizen. Daar is afgelopen winter het kozijn vervangen door kunststof, zit nu ook dubbelglas en een rolluik. Nu gaan we alles maar iets eerder in gang zetten....

Gisteren hebben we het bed in elkaar gezet en nog even op zijn "oude kamer" geplaatst. 's Middags wilde hij niet gelijk in het bed slapen en klom er regelmatig uit. Maar vannacht ging het super. Hij is er maar 1x uitgekomen en dat kwam doordat hij eruit was gevallen. Gelukkig was hij snel getroost en sliep hij daarna weer verder. Nu toch nog maar nog even een matras voor het bed gelegd, voor het geval hij weer valt. De lades die we voor onder het bed hebben gekocht hebben we nog niet in elkaar gezet, dat komt straks wel als hij op zijn nieuwe kamer staat.

Best spannend zo'n groot bed

Verder gisteren ook een begin gemaakt met zijn nieuwe kamer. Er hoeft niet veel te gebeuren, maar de zooi die er staat, moet een ander plekje in huis krijgen (of weg ermee). De boekenkasten verhuisden naar onze slaapkamer en de cd-kastjes naar zolder, daar staat inmiddels ook de speler.


Onze slaapkamer is nu wat vol...


Er staat verder nog op de "nieuwe slaapkamer" een gedeelte van een oud dressoir. Het bestaat uit 2 delen. Het ene deel is gevuld met gezelschapsspelletjes, het andere deel met allerlei....Ik weet nog niet precies wat we hiermee gaan doen, het geheel op zolder plaatsen vind ik niet handig, geen goede plek voor door de schuine wanden. Denk dat ik de gezelschapsspelletjes wel op zolder ga bewaren. Misschien in een leuk bankje met opbergruimte.

Zoiets, even kijken wat we op mp kunnen vinden

Wat we met het dressoir zelf gaan doen, daarover ben ik nog een beetje in dubio. Het is wel een lekker stevige kast. Misschien dat ik de 2 delen op elkaar kan zetten en er dan een kledingkast voor zoontje van kan maken??? Wat daar moeten we anders ook nog voor gaan kijken. Ik denk dat ik eerst maar eens ga kijken of het mogelijk is en bevalt, voor een andere kast gaan kijken kan altijd nog.

Het behang dat er zit is nog goed, toen we hier kwamen wonen 3 jaar geleden aangebracht. De kleuren zijn gelukkig geschikt, dus ik ga het alleen wat opfleuren met muurstickers met een soort autobaanparcour die ik op de vloer laat doorlopen.Verder nog een andere lamp zoeken. Denk dat ik geen gordijnen o.i.d. ophang. De kamer is op het noorden, dus weinig zon en het rolluik verduisterd 's nachts optimaal.

Beetje dit idee


Maar er gaan nog wel wat weekenden overheen voor het zover is, want zo ziet het er nu nog uit....

Ach stapje voor stapje....gewoon lekker op het gemak elke dag een klein beetje doen.

zaterdag 5 april 2014

Vroege vogels

Van de week kreeg ik een mailtje van de W.elkoop dat er vandaag vroege vogel korting was. 20% korting op alles, ook de aanbiedingen uit de folder, voor alle klanten die tussen 7.00 en 9.00 komen.

Ik had wat in de folder gezien, dat ik best wilde hebben, maar ik twijfelde, want erg duur. Maar die 20% korting trok me net over de streep. Wat zijn ze toch ook goed die marketingmensen. Zelfs een bewuste consument als ik trekken ze over die laatste streep.

Zo'n bak boven mijn metermoestuin is ideaal om kat en kind uit de bak te houden, die ook net zo enthousiast zijn over de bak als ik. Ik dacht eerst dat je het bovenstuk ook los kon kopen, maar dat kon dus niet. Maar 50 euro vind ik dan wel weer veel voor een nieuwe bak met overkapping, hoewel mijn bak volgend jaar wel aan vervanging toe is. Maar ik heb net mijn oude bak helemaal gevuld, dus dan staat zo'n ding weer een jaar te wachten, terwijl je er ook makkelijk één zelf kan maken. Met de korting zou het op 40 euro komen, ik twijfelde nog steeds. Maar besloot toch in de winkel te gaan kijken.Ik had gedacht dat ik de enige vroege vogel zou zijn, want kon me niet voorstellen dat er meer mensen om 7 uur al zin hadden om naar de winkel te gaan op zaterdag. Maar niks bleek minder waar, om 7.30 toen ik aankwam was het nog rustig. Maar een half uurtje later stonden mensen zich te verdringen om een winkelwagentje te bemachtigen. Gelukkig konden wij toen net weg.

De bak heb ik niet gekocht, maar wel iets anders, goedkopers dat hopelijk ook bescherming biedt.
Er was een model met gaas en één model van doorzichtig plastic. Ik ben voor het gaas gegaan, anders wordt het straks echt veel te warm en droog. Deze was met aftrek van korting € 10,40. Natuurlijk had ik ook zelf iets kunnen fabriceren, dat heb ik bij de andere twee bakken ook gedaan. Maar daar kost het me nu wat tijd om makkelijk bij de plantjes te kunnen. Dit ding til ik er zo af, hoewel ik hem onderaan denk ik wel even vast moet zetten met bakstenen, anders heeft zoontje ook zo door hoe dat moet.

In de vakken die gezaaid zijn komt het eerste nu boven de grond. Mijn hekwerk biedt dus nog wel even bescherming. Maar over een week of twee gaat het net erop.De andere bakken heb ik zelf al van bescherming voorzien:Maar natuurlijk was dat niet het enige waarmee ik thuis kwam. Ik nam wat kruidenplantjes mee, want op één of andere manier lukt dat bij mij nooit goed om zelf te kweken. Ik nam een net mee waar straks de klimmers tegenaan kunnen groeien, stro voor bij de aardbeitjes en kattenbak vulling, want die was ook op. Wel allemaal dingen van mijn verlanglijstje en voor in totaal 28 euro nog goedkoper als ik alleen bovenstaande bak had gekocht......