maandag 20 mei 2013

MoestuinMaandag (deel 6)

Ik heb last van ongewenst bezoek, geen slakken of vogels, nee een ander ras, wat sinds een paar dagen ontdekt heeft dat het zichzelf op kan trekken. Bleef eerst de vensterbank nog buiten zijn bereik, nu heb ik daar alle paprikaplantjes en de kweekbakjes weg moeten zetten. Ze staan nu boven op de slaapkamer, nog steeds een geschikte plek, maar ik kan helaas niet meer de hele dag er naar kijken en genieten. Gelukkig heb ik er iets voor teruggekregen waar ik ook van kan genieten (al is het soms vermoeiend) zoontje die ontdekt heeft dat hij zelf kan gaan staan!

Hé wat is dat
Oh het kan open...
Nieuwe plek op de slaapkamer
Komkommer en tomaat komt op, meloen  en courgette nog niet

Hé kijk eens al twee kleine snackpaprikaatjes

In de achtertuin groeit alles goed door, vooral het onkruid. Ik ben al bezig geweest met onkruid weg te halen, maar ben een luie tuinvrouw...

Links lijkt de rabarber zich weer te herstellen van mijn radicale oogstpraktijken, rechts kiwibes

Waar blijven de bloemetjes?

Paprika buiten leeft nog en wat wortel

Sla en kruiden. Vorige week al wat geoogst, deze week weer, mmm
terugblik: vorige week: zoek de verschillen
Deze week: Alles is opgekomen ook de koolrabi en basilicum.
Verder veel soorten sla, radijs, basilicum en koriander

Vlechtwerk door manlief als oplossing voor de te hoge frambozenstruik

Pompoen doet het goed, 2 van deze exemplaren in de tuin

En de zwarte bes heeft al groene besjes

Aardbeitjes, bloemetjes en kruiden. Rechts een blauwe bes.

Snijbiet, nog meer sla en een aardbeitje

Onder het tunneltje: 2 soorten minitomaat en basilicum

In de voortuin doet alles het ook goed. Gelukkig geen aardbeienplantjes gesneuveld. Ik vond ze zo iel en de grond hadden we misschien wat meer moeten verrijken. Maar alles groeit goed en deze week de bokashi geleegd in de voortuin voor wat extra verrijking.

Aardbeien, bosbes, appelbes, cranberry en Japanse wijnbes

Even een close-up van het vak links voor.
Vandaag in de volle grond nog 2 courgettezaadjes gestopt. In de kweekbakjes komen ze nog niet op (na 2-3 weken). De zaden zijn ook al wat ouder, in de volle grond nieuwere zaden. Mocht toch nog alles gaan groeien, kan ik altijd nog wat weggeven.

10 opmerkingen:

 1. Wow, dat is al echt heel wat. Super dat je ook je voortuin hebt vermoestuind. En tja, dat wordt ook een extra oogje in het zeil houden, haha. Leuk dat ie zelf staat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, zo herkenbaar, zo grappig en soms ook weer niet. Ik heb een plank op schaagjes in de keuken gezet waar alles nu op staat. Niet echt esthetisch verantwoord, maar anders gaat niets lukken bij ons. Heerlijk hoor dat je man op ontdekkingstocht gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooohhh, hier ook zo'n ondernemend menneke dat nergens vanaf kon blijven: al kruipende sloot hij mij al een keer buiten door de deur te vergerendelen met de dievenklauw, ooit:) . Met zijn 9 jaar zit ie nog steeds overal aan onder het motto: knopjes zijn om op te duwen. Gaat nooit over, want Senior zit ook overal aan. Jongetjes!! :):)

  Je tuintje ziet er goed uit. Jullie zullen veel lekkere dingen te eten hebben als het weer een beetje gaat meewerken. Snoeppaprikaatjes klinkt ook heel goed, trouwens! Daar ga ik eens naar uitkijken in het plantencentrum!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Natuurlijk moet je weten wat er op hoogtes gebeurt ;),
  Leuk hoor! dat ie uit zichzelf gaat staan,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat hebben jullie een lekker grote tuin!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha, ha, ook hier wordt de 'siertuin' steeds meer moestuin! Ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het ziet er echt goed uit Sjouke. Wat heerlijk dat het mannetje kan gaan staan. Wat zal hij ook lekker slapen s middags en s avonds. Ons zoontje is voor het eerst op schoolreisje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O ja, ik heb een zoontje van vier met kleren die te klein zijn. Vind je het leuk dat ik het opstuur? Je bent er misschien nog niet helemaal aan toe. (maat 98) maar hij komt vanzelf zo ver.. Ik mail je even.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Valt niet mee: dreumesproof tuinieren ;). Hier hetzelfde verhaal met zaailingen die te lomp afgehard worden. Wat een verschil na een week met niet al te best weer!

  BeantwoordenVerwijderen